14 November 2009

Alhamdulillah... Sem ni dah tamat, 1 sem ja lagi.. & 10 List Perkara kena Alert.

Salam....

Malam tadi lena betul lanun tido.. 2 minggu lepas tido memang tak lena, maklum la hati gundah gulana disebabkan final exam. Semalam paper last, hari ni kire dah merdeka. Alhamdulillah minggu exam aritu dikurniakan kesihatan, dan kemudahan. Walaupun ade jugak soalan / paper yang lanun tak boleh jawab, tapi masih bersyukur pada Allah sebab dapat habiskan semester ni.


Kiranya sem ni dah habis lar, tinggal report PSM jar belum disetelkan. So, tinggal satu semester jar lagi, InsyaAllah pastu grad la lanun and kawan2 lain yang seangkatan. Macam cepat jar masa berlalu, teringat lagi masa mula-mula nak masuk semester ni. Tak saba-sabar nak habis, pejam celik pejam celik sumenya dah tamat, n final exam pun dah habis.




Semester depan, lagi singkat. Lanun jangkakan lanun tamat dalam bulan 5 macam tu, grad InsyaAllah bulan 8/9 gtu.. Agak-agaknya ape lar cabaran yang akan lanun hadapi semester depan..? pastinya semester yang mendatang ni memerlukan persediaan diri untuk hadapi dunia kerjaya pasni. Korang yang dah tamat semester ni, lanun ingin ingatkan diri lanun and sume kwn2 beberapa perkara yang kita sama-sama kena alert :

  1. Perbaiki amal dan diri
  2. Persiapkan resume untuk aplly kerja
  3. Register jobstreet & start cari kerja. 
  4. Perjelaskan lagi ape yang anda cari pas habis study.
  5. Tambah "tools"/ skill untuk diri sendiri.
  6. Tingkatkan pointer.
  7. Perbaiki disiplin study
  8. Tesis / Projek final year pastikan berjalan ikut perancangan.
  9. Konsentrate capai perancangan/ impian korang.
  10. Banyakkan berdoa, jangan hentikan usaha..dan minta restu parent korang selalu.
Good Luck pada semua... :-) lanun doakan terbaik untuk korang... tak kira la kite kenal ke tak.. yang penting buat yang terbaik demi masa depan kita.

p/s : chekzu dan coklatungu :-) do d best dalam apa jua yang korang buat.


* Back To Halaman Utama *

Blog Widget by LinkWithin

8 komen disini yer..:

sharamli said...

memkang kena alert bt0l2 semua tu..kdg2 ckp je kn..tp xwt p0n..t0k kta diri sendrik..hu3

sharamli said...

memang

LaNuNsepet said...

hu3... betul tu... peringatan kiter bersama InsyaAllah...

chekZu said...

baik tuan! smoga kite grad on the same stage..huhu..moga Allah permudahkan sumenye..insyaAllah

Milofloat said...

btul tu...tp report PSM1 pon x siap lg nii...huhuhu

McNa said...

bgus la tu..
gud luck la utk 1 sem yeee..singgah2 la lg yeee
http://www.mazlina85.blogspot.com/

niesz said...

wah!azam br nih..bagus2..hope capai semue tu ek..bersedia dr awal yg penting tu..

lanunsepet said...

aa2 azam ni... n peringatan untuk semua.. :-)
all d best untuk semua..

leh ke aku wat suma tu? try the best k..