20 July 2011

Benci Dengan Facebook Chat Sidebar Yang Baru?



Salam..
Lanun bukan seorang tegar dengan Facebook, tapi tetap menggunakan laman sosial paling popular di seluruh dunia sebagai medium komunikasi. Antara aplikasi yang selalu Lanun gunakan adalah Facebook Chat. Oleh kerana ia ringan dan mudah Lanun selalu juga gunakan. 

Tapi.. Terbaru Facebook dah tukar aplikasi chat nyer kepada sistem baru yang dikenali Sidebar Chat. Lanun memang tension betul dengan Chat yang baru ni. Memang tak mesra pengguna lansung! dia hanya paparkan beberapa Kawan yang online dan yang lain bagaimana? takkan nak taip pulak? Tak ke leceh?

Menurut facebook dia kata "Faster  Way To Message" ? Ya ka? Macam lagi menyusahkan adalar. Selain tu juga facebook nyatakan bahawa ia paprkan kawan kawan yang kita kerap hubungi. Rasanya tak perlu paparkan yang kerap kita hubungi sahaja, bagaimana dengan kawan lama yang kita terlupa? dan kita tak tahu pun dia sedang online. 

Bagi Lanun, ia satu pembaharuan yang tidak membantu.
Blog Widget by LinkWithin

3 komen disini yer..:

Halusinasi said...

tak suka sebab nanti komputer jd hang..haha

Urban or Disaster
Jom tengok koleksi baju-baju cantik!
Anime dan filem best!

H S Consultants said...

I love your blog! You will be in our prayers and thoughts! Nice and informative post on this topic thanks for sharing with us.Thank you



UK Education Consultants

Anonymous said...

blog ini x femes langsung la. blog mazidulakmal lagi best!