17 July 2011

Tak Perasan Selama Ini, Maksudnya Sangat Mendalam..

Salam..
Lanun kongsikan Lagu Ukays - Bila Diri Disayangi. Lagu ini semua orang pernah dengar dan ia cukup popular bersama sama dengan lagu lain yang didendangkan oleh kumpulan Ukays di saat kegemilangan kumpulan band muzik dieorang. Tetapi adakah kita perasan apa maksudnya? apa pengajarannya? apa isi disebalik lirik lagu ni?

Mungkin Lanun tak pernah renung lagu ni atau tatp betul liriknya, jadi bila Lanun dengar baru baru ini sahabat Lanun nyanyi baru Lanun perasan sungguh mendalam maksud lagu ni. Ia menceritakan penyerahan seorang hamba kepada Tuhan yang Esa. Tajuknya Bila Diri Disayangi.. Langkah akan semakin berani menempuh dunia.. Bila keliru atau sesat, merujuk dan mengadu pada Allah.. 

Cukup mendalam maksudnya.. rintihan seorang Hamba pada Allah....Antara Lagu  lain yang mempunyai maksud mendalam ialah Kekasih Awal & Akhir dan juga Kepada Mu Kekasih. Terdapat juga pendakwah dan motivator yang gunakan Lagu ni sebagai bahan motivator kerana dengan mengulas lagu ni dapat melahirkan input input positif dan kearah ketuhanan.
Blog Widget by LinkWithin

0 komen disini yer..: