29 July 2009

H1N1 : Negatif, 16 pelajar selepas ujian.

Alhamdulillah......

Itulah kata2 yang terkeluar kat mulut gua bile dapat berita dari member2, pasal 16 org yg kena kuarantin aritu.. Selepas ujian yang dilakukan oleh pihak hospital hasilnya NEGATIF H1N1.

Tapi , samaada budak2 yg kena kuarantin tu dah balik ke kediaman masing2 masih belum diketahui... Terkini 8 lagi disyaki..ujian masih dijalankan..jadi mereka juga di kuarantinkan..

Menurut fakta.. Virus ini boleh hidup dalam masa 7hari..jadi dalam pada masa ini pesakit hendaklah di kuarantinkan demi keselamatan org lain sebelum ia tersebar.. Di klinik fakulti masih terdapat lg ramai yang demam dan selesema. kawan2 gua pun serumah ni ada 3org demam...hmm.... bahaya keadaan sekrang..Kite tak boleh nak elak berkumpul ramai2..Jadi kebarangkalian virus tersebar adalah tgi..

Dinasihatkan sesiapa yang berasa demam dan selesema better pergi ke KLINIK untuk pemeriksaan... demi kesejahteraan semua pelajar...

LANUN : Malaysia takda tsunami..takda gunung berapi... tapi selesema pun boleh jadi pembunuh beramai2...Ajal Maut Ditgn Tuhan... h1n1 adalah bala?
Blog Widget by LinkWithin

0 komen disini yer..: