26 July 2009

Jalan-Jalan.... Cari Makan....






Salam....
Makan.....hmm......kat mane yek?
Soalan ni..mudah jer nak jawab.... Dalam area ayer keroh ada banyak tepat leh makan.....
Setiap kedai makan mempunyai kelebihan n kekurangan masing..... Sini kami kongsi sket tempat2 yang yang di torai..... he3





gambar sebelah ni kedai makan RSU kat terminal berat belakang cubic.
















gambar sebelah ni pulak masa makan kat sri pantai timur (he3...tu mie bandung)










Restoran sri pantai timur terpampang macam dalam gambar tu...Jom kiter g....




















  1. RSU - Makan banyak....harga standard....kalu lapaw....nak makan banyak sini tempatnyer....tapi kauliti makanan biasa sajar....
  2. Myfriends Tomyam seafood (kami panggil S.B) - sini ala thai...sedap....makanan ok...tempat pun tak sesak sebab tak mengadap jalan raya.... Kualiti makanan tak tentu.. (tapi kalu oder air suam..mesti bau sabun...hati2)
  3. SriOtai - Ni kedai baru.. Tomyam seafood ala thai.... makanan banyak pilihan tapi kaulaiti sam jugak...Tak stabil....kejap ok...esok tak ok....
  4. Airbuah/nasi lemak - Sini kalu nak minum air buah sini tempatnyer...kepakaran lama dalam buat air buah.... Otak2 dier no 1....ppaling sedap di ayer keroh (cube try...) Ns lemak pulak the best la kawasan situ... Kalu Goreng2 kat sini kurang sket...sebab dier bukn tukang masak alathai... mee,kuewtiau pun ader....
  5. Sri pantai timur - kedai lama tapi tokey baru... yang ni tempat dier marvelous...air buah dier standard cam kedai nasilemak air bauh sebelah sane....rm2 jugak...kualiti air pun ok... And masakan2 goreng dia pun ok....
  6. Nasi ayam percik - Sini kedai biase jer..tapi paling best nasi ayam percik...rm2.50 dulu kini dan selamanya...Dah lama tak g...(kalu berubah harga tak tau la pulak)...Tapi kena g awal...pas maghrib kdai penuh n oder yang simple pun akan dapat lewat.



Blog Widget by LinkWithin

1 komen disini yer..:

coklat ungu said...

bukan main lg die...siap jalan2 cari makan..tp .....(hehe)dok cumil c2 lerr jugerrr