12 October 2011

Kantoi, Akademi Budaya Tiru Keris Cokmar UTeM Bulat Bulat...

Salam..
Kelakar betul lah dengan gambar yang kat bawah ni. Ia adalah printscreen daripada laman web Akademi Budaya dan Warisan Kebangsaan yang paparkan banner konvokesyen yang ke 8 nya. (leh check laman web) Yang tak tahannya, Kantoi Kantoi... banner laman web konvo dieorang di copy and paste direct sejibik daripada banner Konvo UTeM yang ke 6 ( masa Lanun konvo ni tau.. ha3 )

Buktinya? lihat logo UTeM masih lagi tersergam indah di keris / cokmar tu. Adakah designer lupa nak edit? atau nak cepat? Aduhai.. please lar.. Hak Cipta Terpelihara tau. Lanun bekas student UTeM rasa simpati lak dengan designer laman web akademi budaya tu ha3. Bukan keris saja, font pun nak sama dah, design background pun lebey kurang saja.

Apa pendapat anda? nak lihat sendiri plagiat ini? Klik Laman Web Aswara

Gambar ni Lanun edit sket, tambah gambar beg jubah Lanun masa KOnvo ke 6 lalu.
Credit n Source : Facebook Adly's
Blog Widget by LinkWithin

2 komen disini yer..:

Keyyah said...

nampak sangat kita nya utem punya design cun sampai ada designer nk copy paste..hehehehe

LaNuNsepet said...

@ keyyah he3.. memang smart tu yg kena tiru tu.