09 October 2011

Tutorial Convert Youtube ke Mp3 Paling Mudah

Salam..
Lanun sharekan salah satu daripada pelbagai cara untuk convert / tukar video youtube kepada format mp3. Sebelum ni Lanun ada cuba software, dengan download video kemudian convert ke mp3 guna software lain pulak. Leceh dan kadang kadang tak boleh nak convert. Tapi, kaedah ini merupakan yang paling mudah setakat yang Lanun tahu. Iaitu menggunakan laman web www.youtube-mp3.org. Jadi sapa yang nak ambil lagu dan tukarnya ke mp3 bolehlah cuba.

Cara caranya ialah :
1. Copy URL video dari Youtube
2. Paste kan di Laman web Youtube to Mp3 Converter
3. Tekan Convert Video
4. Klik Download

Penerangan bergambar dibawah.








Sebagai tambahan :

Convert video kepada Mp4 dan lain lain format : Any Video Converter Free 100%
Download video dari Youtube : Youtube Vide Downloader Free Jugak.
Blog Widget by LinkWithin

7 komen disini yer..:

Anis izyan Abd Rahman said...

cemane nak convert vid ke mp4 aaa?

LaNuNsepet said...

to anis.. kalau nak convert.. boleh try software converter :

http://www.filehippo.com/download_any_video_converter/

takpun..

download dari YoutubeDownloader, pastekan link pastu select lah output kepada Mp4

http://youtubedownloader.com/

DALILA said...

Dengar cerita Lanun dah kahwin ye...Masih tak terlambat lagi utk wish kan..hehe
'Selamat pengantin baru'..semoga berbahagia hingga ke akhir hayat..Amin

LaNuNsepet said...

tq :) aa2.. baru jer he3..

aien sowad said...

ade care y lg snang lha :)
www.flv2mp3.com

snang jek nak gunenye

Leena said...

http://convert-youtube.org

Muji Anto said...

http://myfunnyvideo.org
http://gambarawekmelayu.com
http://ceritalawakgiler.blogspot.com

Recommended Youtube Video For You!
* Tarian Giler
* Siapa tak ketawa memang tak normal
* Pembaca Berita Terlampau
* Cuba Jgn Gelak