31 January 2010

Permohonan kemasukan Ke IPTA Sesi Akademik 2010/2011 Dibuka 2 Februari Ini..

Salam..
Post ni Lanun buh sekadar info untuk maklumkan yang permohonan kemasukan ke IPTA bagi sesi 2010 2011 telah pun dibuka. Mungkin korang nak apply IPTA or  mungkin untuk adik ke abg ke kakak korang or ayah korang?? he3.. nak apply masuk, so be alert iklan dah kuar yer.. kebetulan adik lanun pun apply untuk tahun ni.

Yup, Hari ni telah pun kuar iklan kat surat khabar utama beritaminggu/mingguan. Mulai besok pembelian boleh number pin boleh dibeli kat BSN. Permohonan hanya melalui website/online dan akan dibuka besok pada 2 februari (selasa) jam 12 tengahhari.

website permohonan : http://upu.mohe.gov.my/ [ mulai 2hb feb]

Terdapat 4 kategori pemohon A B C D ,
kategori A : Lepasan SPM 2009
LIHAT IKLAN BERGAMBAR [ klik baca sepenuhnya ]

****klik picture untuk view lebih besar... MAAF kualiti gambar kureng ok..





 






* Back To Halaman Utama *

Blog Widget by LinkWithin

11 komen disini yer..:

Anonymous said...

dah bli no. pin unt pmohonan upu fasa 1, still kne bli no. pin bru unt isi borang pd fasa 2 ke?

aliya_humaira said...
This comment has been removed by the author.
LaNuNsepet said...

tak perlu rasanya... cuba apply besok bermula jam 12tghhari guna number pin tu. sebab memang ader fasa 1, yg dibuka esok fasa 2..

anda tergolong dalam pra pendaftaran..

Yanne said...

boleh update info untuk pengambilan pasca siswazah jugak tak?? :D

LaNuNsepet said...

Insyaallah...cuba usahakan.. :-)

mcsue said...

haihhh..tak faham..upu online skrg..haha..dlu i pkai manual,bila turn adik,mmg ler tak reti..fasa satu dah isi,upu pin pn dah beli,fasa dua utk ape lak.hahaha

LaNuNsepet said...

he3...jgn pening.. tp memang pening..

fasa dua untuk org tak termasuk dlm fasa 1, fasa 1 dijual awl masa kat skolah lg.

cube cek permohonan anda.. :-) k

Anonymous said...

apa jadi klu x isi masa fasa 1 dlu? still ada pluang untuk masuk ipta nnti?

LaNuNsepet said...

ada...

fasa 1 tu jgn bother dah k..
pegi ke bsn beli number pin n then apply..
ikut kategori masing2 k..

suh org beli pun boleh bg number IC kat kaunter BSN, kiter kire fasa 2 lar ni..

apply jgn tak aplly.. usaha dulu :-)

lynn said...

emm. nk tny.
sy xengt nk isi upu fasa 1.
boleh ke dy nk isi fasa 2?
bole bli lg ke num pin skg ney?

LaNuNsepet said...

sy rasa boleh lg... kerana tarikh tutup hujung bulan 3 kalu tak silap..

fasa 1 tak yah risau dah.. kiter dikira fasa 2.. tak kisah tak daftar fasa 1 pun...