08 January 2010

GAMBAR : Pagi Ini 2 Gereja Diserang..Satu Tindakan Bodoh!!!..

Salam...

Memang mangkuk betul lar kan, pagi ni dilaporkan satu insiden serangan pada Gereja Metro Tabernacle di Desa Melawati. awal pagi tadi serangan bom petrol buatan sendiri tu telah menyebabkan kebakaran serta kemusnahan pada tingkat bawah gereja.

Selain itu lanun terbaca di berita harian di laporkan dua insiden keabakaran dua gereja dan satu ugutan dilaporkan awal pagi ini. Satu lagi kejadian tersebut di Assumption Church, Jalan Templar, Petaling Jaya pada pukul 4 pagi tetapi gereja itu bernasib baik kerana bom petrol itu tidak meletup. Sapa punya kerja nih??


Lanun mengutuk serangan ini kerana ianya adalah tindakan tak bertamadun dan penakut. Memang  lanun yakin orang membuat onar ni orang yang tidak mepunyai ilmu dan tidak rasional langsung. Tindakan ni memalukan negara kita n boleh menyebabkan jadi perkara yang lebih teruk. Pada yang terlalu terbawa-bawa dengan isu ini diminta jangan jadi bodoh..  [GAMBAR DIBAWAH...]

Untuk berita lebih lanjut.. KLIK SINI

YB Salahuddin Ayub : tindakan sedemikian tidak mencerminkan sikap Islam yang sebenar terhadap penganut agama lain yang dijamin hak dan kebebasan mereka. Bahkan, katanya, Allah dengan tegas melarang umat Islam bertindak terhadap mana-mana rumah ibadat penganut agama lain sebagaimana yang dinyatakan di dalam al-Quran.

* Back To Halaman Utama *

Blog Widget by LinkWithin

4 komen disini yer..:

hBz said...

mana 1Malaysia. mau gaduh2, dalam garena la. adeh.

LaNuNsepet said...

hmm... ntahler.. sape la yg buat onar tu..huh!!

Anonymous said...

jgn jadi cam 911 dahla. org lain yg buat, org lain yg jd kambing hitam.

Anonymous said...

semoga memberi petunjuk & hidayah terhadap beliau..amin..