08 July 2010

2 Laman Web Yang Boleh Bantu Dalam Tugasan Dan Laporan

Salam...
Sebagai student kita tak lari dari buat tugasan atau assignment, selain tu kita jugak buat presentation (pembentangan) guna slideshow seperti flash dan microsoft powerpoint. final report, hardcover, assignment, technical report,  memang lumrah student macam Lanun ni.

Untuk hari ni Lanun akan sharekan sebahagian dari Laman web yang Lanun kongsi laman web yang boleh dijadikan tempat untuk cari bahan, tambah idea dan bantu korang buat assignment / tugasan serta siapkan slideshow presentation powerpoint. Kalau korang bernasib baik, sebijik sebijik macam apa yang korang nak pun ada.


1. Slideshare [http://www.slideshare.net/]
  • Di Slideshare.net korang boleh search slideshow powerpoint .ppt dalam pelbagai bidang.
  • Boleh download (ade sesetgh owner halang dload) dan upload.
  • Slideshow provide embed code / html kod untuk blog DLL.
  • Mudahkan presentation korang kan?
  • Register (percuma) untuk download.


  • Boleh cari slideshow, report, kertas kerja,resume dan dokumen lain lain.
  • Boleh dapatkan soalan exam past year UPSR PMR SPM STPM
  • Boleh download dan upload
  • download kepada .pdf .doc .txt .ppt .word (bergantung pada jenis file)
  • Ada disediakan embed code jugak
  • Register untuk download.
  • Boleh log in guna facebook.

Blog Widget by LinkWithin

6 komen disini yer..:

S.I.T.I said...

wahh..best nih..sesuai utk siti yg masih bergelar student nih..huhu..

afiff edogawa said...

nice.. :)
thx for the info

kenwooi said...

wow.. interesting! =)

pej4444 said...

thanxs lanun!..
hoho

mrs.JamaL said...

tenkiu..snang la lepas ni kalau nak cari aper2 info u my doter

zulkbo said...

Salam Jumaat al-mubarak
moga kita semua mendapat
keberkatannya..
thanks sharing info terbaru
anda ni..amat berguna..