12 July 2010

Nasib Paul Octopus Selepas World Cup

Salam..
Popular betul si sotong sekor ni, rasanya semua tau pasal Paul yang terkenal dengan "ramalan" nya dalam world cup tahun 2010 kali ni. Lanun pasti semuanya hanya kebetulan dan sebab hanya Allah sahaja yang mengetahui hal hal masa depan. Tapi kemeriahan world cup dan kebetulan pulak pilihan si sotong Paul ni kena.


Bila dengar pasal Paul ni Lanun automatik terfikir ape la nasibnya pas habis world cup nih? Ada dari peminat peminat pasukan negara yang kalah mengamuk dengar kata kalau dieorg dapat si Paul ni memang dieorang nak masak ha3. Nampaknya si Paul kena upah pengawal peribadi kot kot kena culik.

Fakta pasal Paul Octopus
  • Dalam akuarium Paul akan di letak dua kotak yang mengandungi makanannya, kotak yang sotong ni pilih tu lah yang akan jadi pemenang.
  • Paul the Octopus was born in 2008 at the Sea Life Center in Weymouth, England.
  • Paul is named after the children’s book “Der Tintenfisch Paul Oktopus” by Boy Lornsen.
  • Since 2008 Paul have predicted a total of 12 games, 10 out of these has been correct.
  • Paul’s species is called “Octopus vulgaris”.
  • An “Octopus vulgaris” usually lives for about three years.
Lanun rasa ni la nasib Paul pas world cup ni :


Blog Widget by LinkWithin

11 komen disini yer..:

M a W a D D a H said...

lanun..adah rasa nasib sotong bukan macam tu lepas habis final..malahan di ternak lagi..hehehe

Sharinginfoz said...

ramai org citer pasal paul kan

Spain Juara Piala Dunia

mrs.JamaL said...

kesiannye paul...ha..ha...

Lagenda said...

Mak dah lama dah kasik grg itu sutun!!

marina anakcikbob said...

goreng pon sodap..
ahahahaha.....

AiDa AzRyN said...

wah.. nampak sedap... wt sotong celup tepung pas2 cicah dgn sos cili.. sedap gler weyh! ;D

ice♥ice said...

laa boleh idop 3 taun je ke...xsempat la nk ramal nex wc..hehe..

afiff edogawa said...

fuhh... sotong goreng tepong mmg my fevret.. hihi

uNcLeJoE said...

kalao kat terengganu dah lama dah.. jadi celup tepung ni ... heheheh

chekZu said...

pakat2 dok meramal plak~
sian kat org islam yg terpercaya benda ni sama ada dlm sedar atau x..

sian kat paul sebb dipergunakan..dia dah la xde akal~ huhu...

astaghfirullahhalazim...

peaNut said...

jgn la wat Paul cmtu...siann dia..huhu


hasil terjahan ke balai polis...hurmmm