30 July 2010

Kenapa Korang Balik Kerja Lambat ??

Salam..
Dulu masa study citer pasal study, masuk alam pekerjaan ni citer la pasal kerja la pulak kan. Lanun nyer kerja memang gaji kecik jer, tapi dekat sangat dengan umah sewa. Ilmu yang dapat memang banyak sangat, dpt ilmu hands on tapi gajiinyer..hmm.. no komen.. (sape tak nak gaji besar?)

Masa stduy dulu stay up lama lama sebab nak cover byk topik nak study, sekarang stay jugak lama sket kat tempat keje sejam dua setelkan beberapa perkara n catch up sket sebab banyak kene belajar, so lewat la balik dari tempat kerja. Korang selalu balik lewat dari tempat kerja? Kenapa? 

Jom kita tengok situasi situasi kat bawah ni :
  1. Keje tak banyak pun, tapi saja buat keje sket sket pelan pelan leh dapat OT
  2. Terpaksa, keje berlambak terpaksa la balik lewat.
  3. Tak suka tangguh keje, so stay jap lah.
  4. Tunjuk lagak kat Boss, aku selau stay aku lah pekerja contoh.
  5. Lewat sket sebab study untuk dapat ilmu sebab baru kerja n byk kene belajar.
  6. Tengok kawan banyak kerja, so tolong die tak pun teman die.. kesian.
  7. Tak suka balik lewat, kalu boleh 5.30 tepat keluar tempat keje.
  8. Buat ape balik lambat, gaji sama jar, pangkat tak naik pun.
Blog Widget by LinkWithin

9 komen disini yer..:

Ieda Al-Habsyi said...

selalu blk awal hehehhe :)

s1t1 2uL41k4 said...

bagusnya dia tido lewat sbb cover bnyak tajuk.. saya tido lmbat sbb wat assgment last minute.. haha..

bila la saya nak masuk alam pekerjaan ni.. cam best jer.. penat dah tanam anggur nih..

LaNuNsepet said...

to kak ieda :

he3.. akak ada family.. kena balik awal, sy suh isteri sy balik awal gak.

to siti :

he3.. xlama lagi la tu :-)
kos aper?

sarah shafie said...

aku tk keje lg..tk tau lah..hehe

ken said...

mesti ada OT! =P

terompah puaka said...

niat kene betul...

terompah puaka said...

niat kene betul...

~ataicha~ said...

hmm.. jarang gak balik lewat kat opis BARU ni..

lewat pun just lewat 1/2 je.. tu pun khusyuk surfing...

zulkbo said...

SALAM..
nak buat cam ne
dah jadual kerja
cenggitu..pendek
kata selagi belum
tutup mata..kerja
..kerja..he he