06 February 2010

Mengidam : HPA Radix Fried Chicken Terbaik Di Malaysia...Di Melaka..

Salam...

Semalam pergi Mydin jap untuk beli barang untuk BBQ, lepas shopping naik ke bahagian atas untuk wat bayaran pastu g solat maghrib. actually dah lama tak pg Mydin Mall melaka nih. Semester ni baru sekali. he3..

Lepas solat lepak jap tepi kerusi tunggu kawan2 lain. Dari depan Lanun nampak jelas restoran RFC yang yang tak lama lagi open to public. Kelihatan kerja-kerja pengubahsuaian ngah sibuk dijalankan. Hmm..mesti design dier gempak n selesa untuk orang negeri Melaka merasa makan ayam goreng Radix Fried Chicken (RFC). RFC ni merupakan anak syarikat HPA gak, dimana semua bahan2 mentahnya dari HPA 100% muslim produk!! gempak kan?


Lanun dah merasa makan RFC, tapi take away jar, kakak lanun bawa dari Kedah. tak pernah g lagi sebab sihat n selamat untuk semua berbanding fastfood yang seperti PIzza, KFC n yg sewaktu denganya.

Apa bagus dier? seriously memang terbaik , Kelebihan ayam organik RFC HPA (Ayam Kita) :


* Tidak menggunakan vaksin (suntikan)
* Isinya lebih lembut dari ayam biasa
* Tidak hanyir
* Isinya manis
* Ayam Kita diternak secara tertutup dengan suasana dingin (air-condition)
* Tidak tercemar oleh udara luar
* Makanan ayam adalah dedak yang telah dicampur dengan herba khas
* Ayam Kita disembelih oleh ustaz-ustaz

Kelebihan ayam goreng dan ayam panggang organik rch: 


1. Ayam goreng organik dan ayam panggang rch adalah berasaskan ayam organik hpa (Ayam Kita).
2. Ayam organik hpa mempunyai kandungan protein yang tinggi.
3. Ayam organik hpa diberi makan daun mambu yang baik untuk kesihatan.
4. Makanan ayam organik ini terdiri daripada ekstrak herba yang kaya dengan bahan antikanser dan antioksida seperti halia, kunyit,pandan,dan
5. Tanpa penggunaan antibiotik, tidak menggunakan hormon, beta angonist dan salbutamol.
6. Ayam organik ini juga tidak disuntik apa-apa hormon, vaksin atau antibiotik.
7. Tiada menggunakan MSG !!! monosodium glutamat.. jd sangat selamat untuk semua... cepat g rase k. he3


Lanunsepet : Pas siap renovate, leh lar try rasa RFC.. Masa graduation nanti InsyaAllah bawak family makan situ nanti.. Tarikh opening tak tau la bila..

N satu lagi ayam suntik memang berbahaya pada kita, walaupun ayam organik mahal sedikit, kalu anda mamapu tukarlah ke ayam organik..tak kisah lah brand HPA ke, brand aper ker.. demi kesihatan..

HPA ada gak Radix Pizza House, Bakery house, Chicken HOuse, Chinese cousine..dll..No MSG !!!


* Back To Halaman Utama *

Blog Widget by LinkWithin

3 komen disini yer..:

dila said...

dah try makan..best la jugak..tp macam tawar jugak sebab tak letak mSG.Baru semalam kawan cakap ayam KFC dorang suntik ngn entah..babi2 sumting..sumpah lepas ni da tak makan sna..

LaNuNsepet said...

hu3.. tiap2 hari lanun makan MSG, maklumlar duk makan kedai jar.. bila nak ada org umah nih.. he3.

chekZu said...

haha..beta berjaya g majlis perasmian RFC tu aritu..makan RFC free!! smpi kembong!! mmg tawar sket compare to product kfc or mcD yg byk MSG..tp perasaan makan dgn selamat dan yakin halalan toyyiban tu xdpt ditandingi..hehe

org umah? housemate lanun kan ade..hahahaha