21 February 2010

FREE : Laman Web Koleksi Font Free Percuma..

Salam...

Bosan dengan tulisan atau "font" kat microsoft word korang?? Nak design /edit picture tapi font tak menarik langsung? Lanun nak kongsikan beberapa website/lamanweb koleksi font free/percuma, Korang leh download, dan guna secara free/percuma. Style/Design kat website font tu memang marvelous!! dan korang boleh pilih mengikut kategori, sesuai dengan style yang korang mahukan. Contohnya konsep grafiti, ala2 chinese, dirty, handwriting, seram dll. Korang leh usyar kat senarai bawah ni k.


**Untuk download klik tulisan "WIN" mewakili OS yg korang guna.










Cara Nak Install / Apply Font : 
For windows XP
  1. Extract font yang di download
  2. Copypaste file font (.ttf) ke C:\Windows\Fonts
  3. Siap, font anda boleh digunakan terus.
For windows Vista 

  1. Right-click on the font files (.ttf)
  2. Install
Lanunsepet : harap membantu kepada yang baru bak berjinak-jinak menambah font kat windows korang, pada yang dah otai senyum jalah tgk tutorial ni he3.. 





* Back To Halaman Utama *

Blog Widget by LinkWithin

1 komen disini yer..:

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

wah. thank u... nak try ...