08 November 2010

Berita banjir di Kedah diseleweng... Kenapa la berdendam sangat..

Salam...
Lanun ikuti perkembangan banjir di Kedah melalui laman laman berita online seperti beritaharian, apa yang dipaparkan banyak luahan kekecewaan pemimpin negara dan sultan tentang bantuan dari kerajaan negeri sehinggakan ia seperti kerajaan negeri Kedah tidak langsung membantu mangsa banjir.

Disini Lanun ingin mengingatkan bahawa berita tersebut adalah tidak benar, Info yang Lanun terima direct dari mangsa disana, tidak ada masalah dalam bantuan dari kerajaan negeri serta YB dan Exco kerajaan negeri turun membantu bersama unit sukarelawan. Cuma ia tidak dipublisitikan. Jadi disini membuktikan berita banjir Kedah telah dialprkan secara berat sebelah.

Lanunsepet : Dunia Online Dunia Kebebasan, jangan takut untuk baca berita dari blog atau laman web yang bukan pro kerajaan. Membacanya tak membuktikan kita anti kerajaan atau pro pembangkang, tapi bukti hak untuk mendapat maklumat.
Blog Widget by LinkWithin

6 komen disini yer..:

saya_arief said...

xde motif langsung la dowang nih..
tensen aku.

Hasrol Nizam said...

salah satu propaganda nak burukkan nama kerajaan dekat sana la tu. Aduhai..

Pendapat anda?
Upin dan ipin pun agenda yahudi ke?

Hisyam Muhibah said...

Zaman sekarang ni, benda baik kena dihebah2kan.. tak boleh tak diberitahu.. nanti orang anggap tak buat kerja..kerajaan negeri kedah kena cari jalan supaya maklumat sampai kepada umum..

suffer8zine said...

ape hal la, sepatutnya sesama melayu tu bersatu la, sengal

Terkini : Pemandu Bas Dirotan

LaNuNsepet said...

to hisyam muhibbah :
setuju tu.. perancangn kena teratur dan publisti juga patut di ambil kira, sebab ini persaingan... bukan menunjuk2.. tapi takpa, Allah itu maha melihat dan dialah yang akan memberi atau menarik kemenangan.

diana said...

kecewa betul kita dengan media sekarang ye..
terutamanye berita tv..
melampau dah!!