03 November 2010

Penurunan "Referrer Site" dari Digg.com ?

 

Salam...
Korang biasa dengan laman web Digg.com? Pada blogger blogger yang rajin update blog dan yang mengejar trafik pastinya kenal dengan lama web "gali" ni (digg.com). bagi yang tak tahu Digg.com merupakan adalah satu merupakan satu laman sesawang yang dijadikan tempat untuk orang berkongsi cerita ( link link dan url sesuatu web atau post terbaru )

Kebaikan Digg.com adalah ia dapat menaikkan "value" atau "ranking" post korang apabila korang submit link post blog korang kat sana. Yup, memang betul!, disebabkan tu Digg.com merupakan antara referrer terbanyak Lanun sebab ia telah naikkan ranking post Lanun di SERP (Search Engine Result Page)


Tetapi sekarang tak, hu3.. sejak Digg.com mengubah laman web nya kepada satu sistem yang baru referrer dari Digg.com telah jatuh menjunam. Adakah kerana kelemahan blog Lanun? atau Digg tidak berfungsi lagi seperti sebelum ni? Harap ada perkongsian jugak dari korang. TQ myfren..
Blog Widget by LinkWithin

4 komen disini yer..:

Chaon Cornerz said...

Owh. penah dengar2 je. tapi tak tahu pun amende nie. Ok la tue. Ranking mesti gempak punye la lanun nie..

suffer8zine said...

den x aktif sgt digg ni :P

Terkini : Katak makan tikus

syok2u said...

xpnh lg guna digg

LaNuNsepet said...

mana gempak..
tak caya cek.. he3..
lagak jer lebih ki3..