05 November 2010

Versi Bahasa Melayu : Lagu Maher Zain Insha Allah ; ada rupernyer...

MAHER ZAIN - MALAY VERSION (dengan lirik) YANG SEBENAR BENAR NYA


Salam...
Dalam dok melayan jiwa dan perasaan sambil mendengar lagu nyanyian Maher Zain di Youtube Lanun ter jeumpa satu video yang sebelum ni Lanun katakan mengenai nya. Lagu Insha Alla versi bahasa melayu. Yup, ingatkan tak ada rupa rupanya ada. Tapi....

Tapi bukan Maher Zain yang nyanyi tapi ia di nyanyikan dan di terjemah oleh saudara Busyairi Ahmad. Lanun tak kenal siapa dia ni, tapi dia adalah multimedia designer berdasarkan maklumat di Facebook beliau. Bawah ni adalah lagu nyanyian saudara Busyairi sendiri, anda nilai lah sendiri he3. Facebook Busyairi Ahmad : http://www.facebook.com/busyairi.ahmad

Apa pun, nice try he3. ( baca komen, mcm dia nak release studio vesion punyer )

Lanunsepet : Harap sangat artis nasyid Malaysia, Hijjaz mungkin nyanyikan lagu Insha Allah versi melayu dengan izin Maher Zain,.

Blog Widget by LinkWithin

5 komen disini yer..:

suffer8zine said...

ingtkan maher yg nyanyi :P

Power Impian said...

hmm..not bad la..kalau direkod betol2 sure lagi best..

ProfHariz said...

Wow! Smart... Boleh minta izin untuk share dengan kawan2 saya :)

Anonymous said...

sy kenal si busyai ni. dia bekas grafix designer yg hebat nasyid dulu. dia keje sbg arkitek la ni. sy telah baca nota2 sajak/puisi beliau kt FB. dia mmg berbakat dan dia org seni. suara dia power masa skolah dulu.

Ns 2 Network Enterprise said...

versi melayu yg betul2 dinnyanyikan oleh maher zain..boleh dengar dan download kat sini..

http://www.4shared.com/audio/J0JJJ7VX/Maher_Zain_InsyaAllah__Malay_V.html