28 November 2010

Putus tunang punca Teacher Shida buat miming selambe di Youtube


Salam..
Lanun baru membaca artikel  terbaru CikguDahlia berkaitan Tacher Shida yang cukup popular di Youtube kerana aksi miming selambanya. Lama dah Lanun tengok video dia ni, jadi kat sini Lanun pun nak amik kesempatan komen jugak. Mengikut pa yang Lanun tahu, beliau merupakan cikgu bahasa inggeris, dan turut juga mengajar muzik. Kerana videonya yang "menarik" ia juga  jadi buah mulut dan guarauan Lanun dan kawan kawan kat tempat keje. 

Punca : 
Selepas membaca artikel kat CikguDahlia dan blog yang jadi sumber rujukannya, jelaslah punca Teacher Shida (Channel Youtube) yang berasal dari Parit, Perak itu adalah tekanan dan kecewa akibat putus tunang. Maklumat ini boleh dikatakn reliable kerana dari cikgu jugak.

Peringatan :
Tapi.. perlu dingat sebagai Muslim dan Muslimah kita perlu jaga adab dan batas batas kita. Tak salah buat video di Youtube tetapi ada garis panduan yang telah Islam syaratkan bila muncul dikhalayak, lebih lagi saluran umum macam tu. Jadi berpeganglah pada tu, semoga apa kita buat tidak mendapat murka Allah SWT.

Harapan : 
Pada Teacher Shida, bersabarlah dan carilah ketenangan yang sebenar bukan dengan cara tu, tak lupa juga  semoga bertemu jodoh dengan suami yang soleh Insyaallah... :-)

Cerita asal & lebih lagi maklumat ttg TeacherShida : http://az-arepa.blogspot.com
p/s : banyak video miming ciptaan TeacherShida telah didelete.
Blog Widget by LinkWithin

12 komen disini yer..:

DaHLia said...

tu lah...
kesian kat dia..
mudah-mudahan dia dpt skongan sebaik mungkin...

dekat gambar ni, belah kanan, ada beg hitam belang oren tu, laptop PPSMI Fasa VI...tu yang mengesahkan dia adalah seorang cikgu bahasa Inggeris...

LaNuNsepet said...

owh gtu..
tp byk video dah takda lar.. dier dah delete ke..

suffer8zine said...

yupp bnyk video die dah delete

Terkini : Blog Pilihan Malaysia 2010 | Burger Daging Ular

Siti said...

harap dia akan bertambah ok pasni..kesian jugak kat dia..tak sangka kan?

LaNuNsepet said...

owh patutlar byk dah hilang.. bagusla, kurang dosa dia.
harap dia jumpa jalan yg betull..

rizal jabai said...

kreatif cikgu shida nih..huuuu..kalu perfom ats stage stacy pun kalah rasenye..huhu

AiDa AzRyN said...

yup,mudah-mudahan dia bertemu jodoh yang lebih baik drpd sebelum ni..

nn said...

different people do different things to take away their mind from traumatizing events. kesiannya dia. semoga dia jumpa jodoh lepas ni. huhu

Limau Ais said...

mula-mula minat kat die tapi bile die berlagak sangat kat FB terus tak minat.
maybe sebab dah ramai peminat jadi berlagak sikit die

Lanunsepet, tolong vote untuk limau yer dalam nokia socialista. doakan limau berjaya menang dengan vote ni. cara nak vote mudah je http://bit.ly/undilimau

niesz said...

niesz br tau sal video nie..huhu..bhaya la kalau org pts cinta nie..mcm2 ley jd..

nuriz said...

cikgu shida cikgu shida awat jd lagu tu

Fakhrul Zakry said...

ouh. putus tunang upernye..

p/s:
Salam Singgah pukul 1 pagi. hehe. :D sudilah singgah balik ke blog abang hensem yang perasan ni ye. :D follow lah juga ye :D
www.fakhrulzakry.com