13 September 2009

Kem Pesona Hijau Kuning '09

Assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh..
Salam ukhwah kepada semua pembaca LaNuN yang dikasihi..
lama coklat ungu tak bersama anda... rindu nak post sesuatu.. jadi, kali ni coklat ungu dah ada sesuatu untuk dikongsi dengan rakan2 kat luaq sana..

Nak tau apa ?? Jom kita explore.....

Sebenaqnya, PERSATUAN KEBAJIKAN MAHASISWA KEDAH UKM (PKMK)akan mengadakan satu program istimewa untuk anak2 kedah yang belajaq kat UKM ni.. program apa la tu ya.. nama macam best ja..."Kem Pesona Hijau Kuning 09"... memang best insyaallah..
Kalau dah namanya PKMK tu, memang best la.. coklat ungu memang dah lama tunggu badge exco2 baru ni buat kem macam ni.. boleh la coklat ungu join sebelum bersara dari jawatan pelajar UKM ni. Program last berbentuk kem yang diadakan oleh PKMK sebelum ni diadakan di KEM SEDIM, KULIM.. yang ni dikendalikan oleh exco badge coklat ungu dulu.. lame dah ni. mase coklat ungu masih muda di UKm.. hehe. Coklat ungu memang suka sangat & boleh diklasifikasikan sebagai favourite yang paling best la bab2 masuk hutan, daki gunung, masuk ayaq, terbang sana, panjat sini..memang favourite la tu.. dari sekolah memang coklat ungu xkan sekali2 lepaskan peluang kalau ada program2 sebegini.. Bagi rakan2 yang x pernah ikut program macam ni, tolong lah ikut skali..
sebenaqnya ramai kawan2 terutamanya perempuan yang xnak ikut program gni sebab takut itu & ini.. yang paling kerap skali coklat ungu dengar..PACAT lah alasan nya... sebenarnya..ramai yang geli tengok pacat ni..bukan takut sebab apa.. sebab geli ja.. hehe
Sbenaqnya, menurut kajian yang dilakukan oleh coklat ungu sepanjang penglibatan coklat ungu dalam arena daki mendaki..hutan menghutan ni..,pacat akan lebih suka naik pada orang yang memang dalam mindanya asyik fokus pada 'TAKUT PACAT' sepanjang pendakian @ peng'exploran mereka itu, sebaliknya bagi orang yang x pikey langsung pasal pacat, PACAT pun x teringin nak naik kat dia..kalau naik pun 1,2 ja..
percaya x?? x percaya, try la.. (^_*)

melalut pulak coklat ungu ni ek.. dah kluar topik iklan ni..hehe
okeylah..jom kita tengok maklumat2 berkenaan program tersebut..
itulah info2 nya.. kelayakan untuk menyertai program tersebut;
> manusia tersebut MESTIlah pelajar UKM,
> X SEMESTINYA anak Kedah, NEGERI lain pun boleh,
> MENDAFTAR & MEMBAYAR yuran yang dikenakan,
~~dan yang paling penting..~~~> X mempunyai penyakit H1N1 (^_*)
Apa tunggu lagi? Jom lah cepat2 daftar untuk sertai program ni..

COKLAT UNGU: untuk student UKM jer yer,... UTEM dokleh .. hehe

* Back To Halaman Utama *

Blog Widget by LinkWithin

25 komen disini yer..:

LaNuNsepet said...

lanun bleh kan.... lanun utem tapi ada kwn ngan budak ukm, kire ade kaitan gak tu...he3

CoKLaT uNGu said...

kawan ngan budak UKM ? budak tadika UKM ke?

LaNuNsepet said...

aa2 kawan lanun tu budak tadika...kecik jer...

LaNuNsepet said...

he3..

CoKLaT uNGu said...

hehehe..banyak cantik

niesz said...

euw....xsuke pacat!
geli sgt!

CoKLaT uNGu said...

kan dah kater...hehe
ala niesz, geli eehh?? ala, amik pacat gentel2 picit2 jer..
xpun, kalo die naik kat niesz, amik ltak kat rumput balik ..kasi chance die menikmati keindahan alam ciptaan Ilahi..
slamat mencober>> hee

KaCaNg87 said...

waaaaaa..sonok3, kacang suke gk xtvt daki2 gunung ni..tp x pnh join laa..poblem besar kacang tkot gless kt pacat..wuuu, cne ni?
coklat ungu duk kolej ke duk luar?*soalan x b'kaitan..hua3*

ej@ fAr!zA said...

alaaa..nk itot..
bckp sal pacat ni..yg eja igt pling byk eja kne pacat kt gnung besar hantu..spjg track ade jer pacat..tp eja x pk sal die pon..huhu..

chekZu said...

fuiyyo best giler..
pacat ni syok laa..bleh bt umpan mancing dowh~
ikan byk tp pacat tetap maintain kat mata kail..steady2
hahaha..zmn skolah dulu penah buat race pacat..seperti yg diketahui pacat beta la menang!! yg paling best pacat beta yg tercantik..kategori pacat hutan kaler hitam stripe hijau..gilerr hensem!! hahaha..

CoKLaT uNGu said...

>kacang: coklat ungu dok kolej rahim kajai
ala, simple jer pacat2 nih..kalo die naik kat kacang, kutip simpan jual jer..hehe

CoKLaT uNGu said...
This comment has been removed by the author.
CoKLaT uNGu said...

Eja>: pacat tu sukakat Eja la tu..
caya lah ChekZu, bleh men2 lak ngan pacat..hehe, bagus3.. pernah 1 ketika dulu coklat ungu pun takut pacat, tapi sejak biler ntah, jadi x takut ni..kalo masuk hutan, coklat siap jadi tukang kutip pacat yg naik kat kawan2..mase pendakian tu, coklat tgk, pacat memg suker sgt naik kat org yg tkt, naik sampai berpuluh2 ekor..jgn xpcaya,, bayangkan..sepanjang perjalanan kami tu, pacat berjentat2 kat keliling kita, atas daun2 pokok..memg dengar org menjerit je lah mase tu..hehe..
yg bestnyer, kat coklat, sekor jer pacat naik, itupun naik kat kaki..
hehe..(topik hangat: pacat)

encik luth said...

nak join, tapi bkn org kedah ataupun student UKM! hope majlis akan berjalan lancar..

out off topic:
takde la bro.. aku nih biasa2 je.. takde la hebat.. biasa lg. ramai lg blogger hebat..

KaCaNg87 said...

Oo..dak kajai..coklat ungu ader x pnh amik subjek kt PPBL?
wuishh, ganaz laa che zu..ciap men2 ngn pacat lg..kalo kacang laa, nk bg duit pon kacang x nk men ngn pacat2 2..eeeiiiiiiiiii..

CoKLaT uNGu said...

kacang ni tahun 3 eh?? panggil akak jer kat coklat ..
akak xda subjek kat pusat bahasa.. akak FPend special Education..
kawan2 akak ada la amik minor linguistik..ramai gak
akak mnor Pend.Islam

chekZu said...

pacat je la cik kacang..lain lah harimau..tp teringin gak ada tiger pet..hahaha..sejak kecik lg xtakut pacat maklumlah org kg sejati..thanks to encik lanun yg dulu rajin bg beta ikut die mancing..psg umpan cacing,ikat mata kail, cr batang utk bt pancing tu sume die ajar..beta siap penah trunkan ilmu kat adik lelaki psl mancing..family lanun n chekZu mmg suke mancing..tp dah besar2 ni dah bersara dah..

chekZu said...

lagi satu menatang best bt main..KATAK! fuiyyoo..beta penah kena denda sebab kacau budak2 aspuri ngan katak..hehehe..sebab cicak pon pnah kena jerkah ngan cikgu..hahaha..pakai buju kurung skolah je panjat2 meja n tingkap utk tangkap cicak..hahaha~ sweet memory

CoKLaT uNGu said...

ish3 ...
chekZu......chekZu....
kalau sy jd cikgu tu..sy suh chekZu bela katak tu dalam bilik

kacang87 said...

Oo.akk minor pend.islam...sbb rmai dak2 cls kte yg amik pend.khas minor linguistik..igt akk slh sorg dr diorg..huhuh
chezu>beraninye chezu ni, kacang pon org kg.sejati gk..tp xdela brani cm chezu..ngeeee~cicak ngn katak pon kacang geli gk..eeyyekkk

chekZu said...

tu kire berani ke? hahaha..sonok~ cubelah dulu kacang~ sekali cube mesti nk cube lg..hahaha..chekZu byk abg..3org..kwn2 chekZu dulu sume geng2 ngan abg..terikut2 laa..takat cikgu coklat..beta masukkan cicak dlm baju die! hahaha

CoKLaT uNGu said...

hahhaha...nakal sungguh ..x patut btol..skarang cikgu dah jd mangsa buli anak murid sndiri...
lanun...tolong coklat ...
adik lanun ni nakal sgt..

kacang87 said...

nakal tahap ape ni che zu? adoii..memg bijowk r..hua3
che zu ngn akk coklat ungu blek ble kg?
slmt ari raye ea..maaf zahir batin^_^

CoKLaT uNGu said...

kpd kacang> chekzu dah slamat sampai ke laman bonda & ayhnda bersama abg kesayangannya Lanun,
coklat belum..malam ni baru take off balik kampung..penerbangan by bus kul 10pm..hehe

KaCaNg87 said...

waaaaaaaaa..sumer blek awl umh ni..haishh..jelez3

kacang gk laa keboringan duk cni..toloonnnnn