09 September 2009

Photoscape.... Software Editing Yang Best !!!!

Salam...

Gembiranya dapat share sesuatu dengan pelayar2 internet di luar sane.. Macam2 benda boleh di kongsikan.. Ada yang share aper dieorg wat..apa yg dieorg makan..aper yang dieorg tengok..ader yang share gambar..




Antara yang lanun suka share kat blog adalah gambar.. Gambar tu klu boleh lanun suka edit dulu bagi nampak menarik.. Bile dah edit tu.. baru la nampak ekspressi gambar n pembaca pun tak jemu tengok.. bagi lanun,editing ni antara fevret hobi gak.. Software yang lanun suka guna ialah Photoshop.. lama dah guna photoshop ni.. n lanun guna yang 7th edition punyer.. kalu baru punyer berat lar..he3..program dalam laptop lanun ni dokleh berat2 sgt..


Baru2 ni lanun tengok satu gambar yang member lanun bagi, abg kerol. Gambar tu lanun tengok dah siap di edit seperti ader selefontape melekat kat setiap penjuru.. lanun pun tanya kat bro ni guane die buat? Die gtau dier guna software.. Photoscape..!!! Pilih jar design guane, nak buh aper n then save.. Mudah gtu jer dier kate.. Yerker.. bagus gak software tu..lanun nak lanun nak...he3.


Masalah dengan photoshop ialah..korang kena pandai nak guna tools yang dier sediakan.. Memang kreativiti didalam photoshop tak terbatas..ia macam satu editing yang dikenali sebagai "Start From Scartch". dalam photoscape sume dah siap..just korang perlu buh jar.. Kalau Photoshop korang kerna expert sket..Kalu tak susah nak hasilakan sesuatu yang menarik.. Tapi dengan Photoscape ni..Kepakaran tu nombor dua...he3..


Pas dier gtau lanun pun pg search internet untuk setup installer dier.. search kat google..pap..dapat terus webpage dia... Yang syoknyer.. Free of charge..

DOWNLOAD LINK : Download software Disini
WEBSITE RASMI : http://www.photoscape.org/

Ni contoh artikel lanun yang guna photoscape :
1. http://lanunsepet.blogspot.com/2009/09/minggu-yang-senak-dan-jap-jer-kan-dah.html
2.http://lanunsepet.blogspot.com/2009/09/lanun-pegi-bazaar-carik-nasik-kerabu.html



After installation lanun terus try tu..he3.. Memang best!!! korang kena cuba.. Design2 macam frame,kartoon,ballon, n mcm2 lagi suma dah ready just tgu korang pilih jar n apply kat gambar2 kesukaan korang...

NI CONTOH2 APER YANG KORANG BOLEH BUAT DENGAN PHOTOSCAPE... HAVEFUN..





Free Photo Editor Photoscape



* Back To Halaman Utama *
Blog Widget by LinkWithin

2 komen disini yer..:

Milofloat said...

info yg baguss utk saper yg suke mengedit gamborr..

LaNuNsepet said...

milofloat n lanun guna photoscape... cayalah photoscape..