28 October 2009

Artis, Kita Tabik Syaitan : Isyarat Tangan Ajaran Syaitan...

Salam...

Alhamdulillah...tadi lanun baru sahaja selesai pembentangan seminar Projek Sarjana Muda PSM 1. Tiba-tiba lanun rasa nak posting sesuatu kat blog nih. jadi hari ni lanun nak share sesuatu yang ramai orang selalu buat benda ni, apatahlagi orang yang suka dengan muzik. Antara golongan yang selalu adalah golongan artis.

Apa yang lanun maksudkan adalah isyarat tangan/jari syaitan..Yap, ajaran syaitan! Tak percaya? Cuba baca lagi untuk tahu kisah penuh.


Sebelum tu jom tengok gambar-gambar ni...






Nampak tak? kat atas tu.. isyarat tangan yang lanun maksudkan. Di bawah ni ada penerangan yang menunjukkan bahawa apa yang dierorg buat n kadang-kadang kite pun buat jugak adalah sesuatu yang berasal dari ajaran sesat/ ajaran syaitan. Jom kite usyar ape maksud isyarat tangan yang kite anggap "kool" tu.. sebenarnye tanda hormat/tabik pada syaitan.



Horned God Represents the horned god of witchcraft. Pan or Cernunnos. Note the thumb under the fingers and given by the right hand.
Horned God - mewakiliki tuhan sihir bertanduk (Pan atau Cernunnos ) ia menggunakan tangan kanan dan ibu jari dibawah dua jari yang dibengkokkan.




Horned Hand The sign of recognition between those in the Occult. When pointed at someone it is meant to place a curse. Note the thumb over the fingers and given by the left hand.
Horned Tangan Tanda pengiktirafan antara mereka di Occult. Ketika menunjuk pada seseorang, itu adalah dimaksudkan untuk tempat kutukan. Perhatikan ibu jari di atas jari dan diberikan oleh tangan kiri.


Witch Sign or Moon Sign Used to salute the rising moon. Also used by surfers and football teams. This is the sign that the furor should be using to indicate the "Hook Um" horns, Not the 2 above
Penyihir Masuk atau Moon Sign Digunakan untuk memberi hormat kepada bulan naik. Juga digunakan oleh peselancar dan pasukan bola sepak. Ini adalah tanda bahawa kehebohan harus menggunakan untuk menunjukkan "Um Hook" tanduk, Bukan 2 di atas.



Anton LaVey, leader and founder of theChurch of Satan.
Anton LaVey, pemimpin dan pengasas theChurch Syaitan.
Above: Anton LaVey, founder of the Church of Satan and author ofThe Satanic Bible, displaying the "Horned Hand" (also called the "satanic salute" and Il Cornuto) with his left hand, on the back cover of The Satanic Bible.
Atas: Anton LaVey, pendiri Gereja Setan dan penulis ofthe Satanic Bible, yang memaparkan "Horned Hand" (juga disebut "syaitan memberi hormat" dan Il Cornuto) dengan tangan kiri, di sampul belakang The Satanic Bible.



A Satanic Ritual
Left Pic: (Satanists making the "Satanic salute" to an altar displaying the Goat of Mendes or Baphomet, to acknowledge their allegiance to Satan, during a Satanic ritual.)

A Satanic Ritual
Gambar kiri: (Syaitan membuat "syaitan memberi hormat" anda memaparkan sebuah altar Kambing daripada Mendes atau Baphomet, mengiktiraf kesetiaan mereka kepada syaitan, selama ritual setan.)




Left, from the Satanic Bible: The ‘Satanic Salute’, Horned Hand or The Mano Cornuto is a signal of allegiance between members of Satanism to their ‘horned god’, a sign of recognition and allegiance.
Gambar Kiri, dari Satanic Bible: The 'Satanic Salute', Horned Hand atau The Mano Cornuto adalah isyarat kesetiaan antara ahli Satanisme mereka 'bertanduk dewa', sebuah tanda pengiktirafan dan kesetiaan.

Lanun harap kita tak lagi melakukan sesuatu tanpa kita tahu ape ia sebenarnyer. Sekarang kita apatahlagi remaja lebih banyak meniru perbuatan Masyarakat Barat tanpa memikirkan ape sebenarnye maksud dan implikasi setiap perbuatan yang kita ikuti tu. Kita tidak perlu ikut mereka semata-semata nak popular atau nak nampak kool. Padahnya jika kita mengikut perbuatan ini, akan membuat kita terjebak dalam dosa kerana menghampiri perkara yang membawa kepada khurafat dan syirik.

Mari kita renung ayat ni.. :-)


"Maka janganlah kamu mengikuti orang-orang kafir, dan berjihadlah terhadap mereka dengan Al Qur'an dengan jihad yang besar. "(Alfurqan 52)

“Dan janganlah kamu mengikuti apa yang kamu tidak mengetahui tentangnya. Sesungguhnya pendengaran, penglihatan dan hati, semuanya akan diminta pertangggungjawaban.” (Al-Isra’: 36)’

* Back To Halaman Utama *

Blog Widget by LinkWithin

9 komen disini yer..:

Puan Nina (DINina) said...

ha...saya yang pertama kah...

Ya...saya pun sangat tidak suka andai melihat ada manusia yang membuat jari begitu..tak cantik pun..tak "kool" pun lah..

salam perkenalan........

niesz said...

ish!takutnyer..tu la..kadang2 kite xtau pon ape yg kite wat tu betul o x..smlm niesz ade tgk cite 27 dresses n dlm cite tu time ari wedding day,dorg nari sebijik cam tarian poco2..uish!terkejut gak tgk..nmpk sgt asal-usul tarian tu dr org ''bkn islam''

lanunsepet said...

to pn nina : he3.. anda yg pertama komen.. pasal jari tu, mmg tak kool.. kt terikut2 dgn sesuatu yg kite tak tau. ape barat wat kiter pun nak wat gak..

to niesz : em2..pasal tarian pocopoco tu lanun ader terbca gak..

zaiMi said...

wah baru tau ni.. xsangka plak bnda yg kite rs biase rupe2nye ajaran setan..

LaNuNsepet said...

to zaimi : mmg ada bro.. lanun pun baru tau.. artis2 sekalian, harap baca artikel ni.. he3

ader ker artis baca blog ni?

:: hayati :: said...

tq lanun... pentingny utk sume org tau pasal benda ni...

memg xsangka...igt xda ape makna wt cmtu...

org kafir ni memg xkn redha ngn org islam, ad jer nk menyesatkn...

LaNuNsepet said...

to hayati : mmg hayati, dieorg nak kiter ikut dieorg same2 ke neraka.. ini semua agenda yahudi..

semoga kita dijuahkan dari kesesatan..

Anonymous said...

tu la,,,men ikut jer ap owg buat smpi simbol memuja setan pon nk ikut gak.,.,.,ermm
ad banyak lg simbol2 setan yg lebih jelas dipaparkan terutama dlm videoklip lady gaga,.,.
kpd pmnt lady gaga awas lorh.,.,.,~~~~

Anonymous said...

Betul tuu blogger so jgn idola kan artis byk uustaz dok ada... satu lagu u punya nama pun lanun rasa tak elok laaaa..... ada jugak prinsip tak elok atas nama lanunn tu kan2 so tukar nama yg mencerminkan kebaikkan kan elok