28 May 2011

Mohon Kerajaan Ambil Tindakan & Jangan Ambil Ringan Isu "Makcik" Hina Islam


Salam..
Kecewa..
Sehingga ke hari ini masih tidak ada tindakan undang undang kepada "makcik hajjah sitt al-wuzara". Yang benar benar buat orang marah. Kenapa seakan akan kerajaan mengambil ringan perkara nih? Lanun agak kecewa. Kalau kita ingat dahulu isu Blogger hina Sultan, cepat jar polis pergi tangkap blogger adukataruna. Tapi sekarang si blogger ni hina ISLAM. Agama seluruh umat Islam!. Adakah isu ni isu picisan daripada isu penghinaan Sultan?

Email Aduan ke SKMM..
Lanun tadi baru sahaja hantar email kepada SKMM, supaya SKMM mengambil tindakan kepada Makcik tu. Lanun tahu dia bukan seorang tua, tetapi seorang manusia yang muda dan sihat yang frust dengan hidupnya. Dalam email tersebut Lanun mohon SKMM amik tindakan undang undang kepada dia dan BLOCK kesemua link dia di merata tempat termasuk di Facebook, Wordpress, Youtube, dan Twitter. 

Adakah kita hanya diam dan tgu SKMM block sahaja? Selain Flag video, report abuse di facebook dan blog, korang juga boleh buat aduan polis atau ke SKMM. Mari ramai ramai buat aduan kepada SKMM dengan beberapa cara :

Complaint Hotline/Talian Aduan: 

1-800-888-030

SMS :
SKMM ADUAN [Complaint Details] SMS to 15888

Operating Hours/Masa Operasi: 
8:30am - 5:30pm
(Monday/Isnin - Friday/Jumaat)

Email :
E-mail: aduanskmm@cmc.gov.my
Website: http://www.skmm.gov.my

p/s : Panas jer hati tengok.. Cuba kalau kita biarkan dia, tanpa tangkap dan diberi kaunseling.. selama lamanya dia akan dalam kesesatan. 
Blog Widget by LinkWithin

0 komen disini yer..: