06 May 2011

Video Majlis Pernikahan Yang Terbaik Untuk Muslimin & Muslimat


Salam..
Lanun kongsikan satu video yang Lanun ambil dari facebook [Ambil video dari facebook.. Bagaimana?] yang memaparkan satu majlis akad nikah seorang pasangan muslim dari mana Lanun tak tahu, siapa mereka pun Lanun tak tahu tetapi memaparkan satu suasana yang cukup simple tapi indah & harmoni cukup dengan pemakaian yang menutup aurat, besederhana serta dilengkapi ciri ciri yang dituntut oleh Islam turut diamalkan seperti solat sunat selepas nikah.

Semoga video ini menjadi contoh dan tauladan bakal pengantin dan mak andam yang skrg rajin mengabaikan aurat dalam majlis majlis perkahwinan sebegini. Ditambah pula beberapa adat yang tidak menepati Islam turut banyak dicampuradukkan dalam majlis sehinggakan dipandang serong apabila kita tidak melakukannya.


Terimakasih kepada Pasangan Pengantin dan Pemilik Video Asal
Blog Widget by LinkWithin

5 komen disini yer..:

Azrul Hisham said...

suka tengok yang ni...ringkas je.. :)

Khairul Hakimin B. Muhammad said...

makaseh en lanun, boleh kasi idea pada manusia sepeti kami nih :))

LaNuNsepet said...

to khairul ; kami?? nak kahwin ka? alhamdulillah.. Lanun pun sama he3

jemarioren said...

kelantan kot? tulih abe tue..tahniah utk majlis yg susah nak tgk la ni dah, suma nak glemer2 je, asal masuk tv je, lidah dah jadi matsaleh

Anonymous said...

sy kenal dorg ni.bru kwin awal feb 2011.yg si suami tgh wt master kt mesir n bru diangkat jd presiden prsatuan bdk2 melayu kt sna, isteri x psti la dh abes stdy ke blum.tp study sana gk. n yg psti dorg ni mmg org baik2 la....