05 May 2011

Laila Mohd Faisal Perangkap Mangsa Melalui Email


Salam..
Semua sihat? Lanun nak share lah sikit berkaitan dengan penipuan yang sentiasa berlaku di dalam Email yang telah menyebabkan ramai yang terperangkap sehingga melibatkan penipuan wang dan penyeludupan dadah. Terbaru di 999 kita lihat lelaki lekai kulit hitam nigeria dan afrika mempunyai jenayah terancang dengan menipu daya di internet. Target mereka gadis gadis yang kesepian.

Lanun baru baru ini menerima email dari seorang bernama Laila mohd faisal (orang lain dia guna nama lain kot) yang berlakon sebagai anak kacukan Sabah dan UK. Hmm.. ni bukan kali pertama lanun dapat email macam ni. Entahlah mana la geng penipu ni dapat email kita. Lanun juga yakin orang lain pun mesti pernah terima email macam ini.

Berkaitan email dari Laila ni Lanun saja kali ni nak layan jar dia punya penipuan. Nak tengok sejauh mana dia nak ayat kita. Dia kata nak datang Malaysia, jadi nak cari orang yang boleh tunjuk jalan kat sini ha3.. yelah sangat tu memang tipu!!

Terbaru dalam email kedua si Laila ni pada Lanun dia kata dia anak orang kaya, bapak dia pemegang saham lah itulah. Takper..layan jar.. wat wat percaya. Dia siap attach lagi banyak keping gambar lagi yang ntah iya ntah tidak gambar dia. hati hatilah dengan sindiket penipuan ini.

Email 1 : Ramai terima email ini cuma kadang ayat depan lain.
Salam,my name is laila mohd faisal,i am presently in Uk, My father is from (sabah) Malaysia and my mum from UK,i will be coming to Malaysia for my Vacation soon.i want us to be close before i come to Malaysia so that you can show me around Malaysia when i visit.please feel free to write me ,so we can get to know our self more. hope to hear from you,, my email is lailafaisal@hotmail.co.uk


Email 2 : Selepas Lanun reply
Am so happy to hear back from you. I want to get to know you better and also for you to get to know me better...My full name are laila modh faisal, I am mixed Malaysian ,my father is Malaysia and my mother is from england...I speak very very little Malay...lol i was born here and lived in London all my life...loll...i am so looking forward to visit Malaysia very soon ..omg.. I have never been there...i feel so happy am coming to my father's land...haaaa...i want to know me better....am single...28 years old....I live in regent street. I am a professional system analyst...that I studied in college....but you see....my parents are so rich...they are company shareholders here...living in old Trafford....they bought so many bank shares for me that pays me now so much


Email 3 : Panggil baby! nak muntah pun ada..ntah ntah lelaki negro!
hello baby ..actually i live and work in the UK and my father is from Sabah a state in Malaysia but since i was born i have never been there that is why i have chosen to come over and see how Malaysia looks like, and i don’t no anybody in Malaysia because i have never been there, and i went through your profile and chose a man of your kind that i will be with when’ ever am there ,because i don’t no anybody in Malaysia you are the only one that i no ,and you have to show me around when am there because i will be coming by next month i will stay for 2months i hope you will have a enough time for me .i will give you a call so that you will come and pick me at the airport ok...i will be waiting to read from you thanks hummm kissssssssssssss here is my mobile number +447031899562 you can call me anytime

Email 4 : Lanun reply kata Lanun ada rumah sewa dan kereta boleh bagi pinjam.
baby you are so sweet..........am finally so happy that i meet a nice man....u capture my every thought.....i want to have your pictures on my laptop ....if you don't mind to send me more pictures of you to my email.....i will be more than happy to look at them everyday and night .....you are so sweet man...and its rare....i would like to invest in a lucrative place, and it depends on what i will invest on that is why i need your help to tell me what exactly i can invest on, maybe both of us can invest together. then about the house i also need you to tell me which state is very cool for me to buy the house a very conducive environment.

check my various pictures i sent to you,,. ..I hope you like them dear.....haaaaa....one thing you should know more about me is that I am a very honest and modest lady...hope you like that..i speak very little Malay too...

i will be on my computer waiting to read again from you...your sweet words and assuring too....thank you so much...am so glad i meet you...
take care now... my number +447031899562 please call me

Siap bagi gambar lagi..dan ada facebook bernama Laila Mohd Faisal. Jangan percaya, ayat dia pun copy paste jar, sama jar reply dia pada orang lain. Tak percaya? search nama nya di google.

Lanun akan terus berlakon layan, tengok apa reply dari dia pasni.

Lanun nasihatkan berhati hati lah dengan perkenalan di internet lebih lebih lagi melalui email yang kita tak tahu siapa disebaliknya. Ramai yang tertipu lebih lebih lagi wanita. Ayat manis yang beracun yang akan hancurkan hidup anda waspadalah. Penipuan Laila ini dah tersebar luas, sekiranya ada lagi sindiket penipuan lain sama samalah kita bongkar demi kebaikan bersama.

p/s : Kenapa ada lagi yang tertipu dengan Lelaki Negro dan Lombok WALAUPUN ramai dah tahu, internet pun penuh dengan cerita pasal tu, surat khabar dan TV pun tiap tiap cerita. Kenapa masih terjadi?

NEGRO & SINDIKET : Nigeria tabur perangkap ayat manis di internet di berkas Polis
Blog Widget by LinkWithin

21 komen disini yer..:

Rama2Ungu said...

ntah apa la motif sbnr diorg ni bt camtu kan..pelik btol..ada gak manusia prangai camnikan..ape2 pun berhati2 je la..ssh nk percaya org zmn skarang ni..msing2 suma ada udang sebalik batu.

s1t1 2uL41k4 said...

teruskan layan lanun.. tengok apa jadi pas tu

budak ice said...

gile saiko pompuan tuh..haha~

ak pn heran gk nape mudh pcaya ng lelaki lombok tu..nk kate ensem tak, ayat power kott ~

Mek Norfa said...

ishh menyeramkan lah.. org skrg ni mcm benda yg diorang boleh buat.

jemarioren said...

itu ler tu. wpun saya bukan pandai beno, tapi sgt berhati2. Syukur blm ada apa2 yg tak best tjadi kat saya lagi. alah, dah jumpa nanti tu konon, buat le ayat duit hilang, kad kredit kena curik, nak pau je kejenya

Shahrin Oppa said...

aku pun dapat email yg sama.

LaNuNsepet said...

Mana la dia dapat email kita kan. Kalau Lanun polis lama dah lanun layan sampai dapat jumpa dia, pastu g berkas ngan geng2 dia sekali.

Anonymous said...

Sama la, saya pun dapat SCAM yang sama. Sindiket macam ni biasanya diorang gunakan untuk perangkap kita sebagai "kambing hitam". Barang luar negara masuk, kita ambik kat airport. Nanti si pemangsa akan ckp, ambik barang BAPAK dia yang dipos dari negara luar sedangkan anda tak tahu apa ada kat dalam. Andai kata lepas kat airport, dia akan suruh tunggu sekian2 tempat utk urusan pengambilan tapi tak pasti siapa yang dtg utk berjumpa dgn anda. Kalau tak lepas? Haaa, hukuman atas ihsan kerajaan yang anda akan terima.

Anonymous said...

lanun..ce try kata kat die yg die pilih lanun secara random melalui email ni bleh pcaya ke? tah2 serial killer pastu kalo die dtg malaysia die kena bunuh ke, jual ke, bom ke mcm altantuya..xtakut ke die..? gempak sket die..tgk ape respon..

LaNuNsepet said...

ok nanti lanun try wat gtu.. he3..

LaNuNsepet said...

Lanun cdg kata kat dia yang lanun leh terima dia dtg, pastu gtau lanun keje sebagai pegawai polis. he3

Anonymous said...

aku pun terima ayat yang sama mcm lanun terima tu.. sebijik beb..
aku dah tau dari mula2 terima email dia lagi.. takan le pompuan cun nak dtg malaysia sorang2.. lagi satu, kalau org UK mesti english power.. tapi aku tgk anak aku buat ayat lagi power dari dia...
so sekarang aku layan ayat2 blue aje ngan dia.. nak tgk mcmana... hahahah.. leh release tension kerja sikit..

LaNuNsepet said...

ha3..betul2.. dieorg tu sindiket murahan agaknya.

dzulfotografi said...

sekarang ni saya tgh layan si Laila ni..nak ikut macam bro Lanun sejauh mana si Laila ni dapat nak tipu..saya dah dapat agak dah Laila ni nak tipu..sblm dia tipu, saya nak tipu dia dulu..nanti saya update apa akhirnya ok..kalo dapat sampai masuk news "Laila Tertangkap" kan best..hehe

Anonymous said...

aku pon dapt mcm tu gak...tapi die guna name lain...die guna "Fasiha Binti hamed adzim"...aku pon try layan die tapi guna emel yg bukan slalu aku guna...die ader send ayt2 yg mcm korang dapat gak...siap dh bagi 6 gambar minah mane2 ntah...so die bkan guna satu name jer la...mgkin byk lg name yg dia pakai tapi guna information yg same

FrozT said...

mmg bongok tul owg ni.. aku pun kene.. aku pn lyn2 je email dye siap add kt fb chat dgn dye.. pastu hri ni dye kte dye dh antar brg dn ad kt airport.. tp x lps dgn kastam sbb brat lbih 20.50kg.. dye suh tlg byr charges 2,500.00.. gler ape.. aku email dye ckp aku xde duit.. dye suh aku pnjm ngan spe2 plak.. pas dpt brg dye nnti, dye suh aku amik blik duit tu.. dye ckp dye send 100,000.00 pound konon.. tongong la owg cm ni.. lau aku jmpe, siap la aku lmpor ngan taik lmbu..haha

FrozT said...

baik korang wat part time kt cni.. http://freeclickingjob.blogspot.com/

xyah gne duit pn nk join..

LaNuNsepet said...

to @frizt

aku sokong ko lempar dier ngan taik lembuu.. hahaha aku tolong lempar skeali kat dia.

zts037 said...

aku baru dapat msg yang 100% sama... cam yang lanun dapat... haahhaa dalam hati, nak mengenakan kita ye dia ni.. cuma namanya di tukar ke farah abdel razak... cuba search kat fb.. muka lawa.. tak tau.. yang benarnya htam legam.... layan...

ahli keluarga said...

http://www.ip-address.org/tracker/trace-email.php --> trace email2 mencurigakan dari mane dtgnya.Paste full header kat dlm kotak (cara nk dpt header berbeza ikut email provider,kena rajin check "help page").Ake belaja menda ni mase awek aku kerja Cyber Security dlu.Tp kalu msg forward susah skit nk trace la.Kebarangkalian tepat 70~80% sbb ip n location bergantung pd ISP,kdg2 tepat,kdg2 mgkn kt tmpt lain.Actually ade byk lg web nk trace email,yg ni slh satu yg aku rase ok la.BTW,aku pn dpt gk email ni hu2,tu yg teringat balik cne nk trace ni.

Nada Haifaa said...

Baru je dpt email ni. Tak boleh blah la ayat dari email dia. cakap omputeh terabur. Nampak sgt minah saleh celup.(dr post email lanun ler) Kalo dia betul2 org UK, grammar mesti mantap. Nak tipu pun belajar la BI tu betul2. Ni mesti org Malaysia yg bersekongkol dgn org2 negro nih. Lanun nak layan lagi ker? Sy nak tengok apa balasan dia lepas ni.