20 June 2011

Ops Kedua Hack Malaysia? Tolong Hentikan!

TERBARU : Ancaman ini adalah palsu, Anynomous yang ori (ntah sapa yang betul2 ori) sahkan video ancaman tu bukan dieorang buat. Rujuk sumber pendedahan ni klik sini



Salam...
Menurut Blog Amanz.my & Suffer.frenzyfm.my, Geng  Hackers Anynomous telah merancang untuk membuat serangan siber gelombang kedua terhadap Malaysia. Kali ni dieorang nak hack laman web pejabat perdana menteri [www.pmo.gov.my] pada 4 Julai tak lama lagi.

Mereka juga mengugut nak mengkucar kacirkan sistem data negara kita.?? Apa Hal?? Nak susahkan kami ka? [video PALSU amaran dari Anynomous ]

Baru baru ini serangan gelombang pertama oleh hacker dilaporkan adalah hackers tempatan seperti kambeng, Hisyam 92, Jack, DarkJawa, Dragon Force. Ada yang kata dah ditangkap, ada yang kata masih dalam proses kenal pasti.

Susahkan Orang Hacker Anynomous ni..Komen Lanun :
  1. Anynomous orang luar, kenapa nak sibuk hack sistem Malaysia?
  2. Nak kucar kacir sistem? Kami berurusan banyak guna online!! Jangan kacau.
  3. Kami rakyat, ramai berurusan dengan online, kalau web down macam mana? 
  4. Kalau data penting kerajaan @ rakyat Malaysia hilang? Kami rakyat juga susah.
  5. Hack lamanweb kerajaan atau yang berkaitan tak selesaikan masalah ni!
Tolong la...
Ada baiknya..buat kertas kerja.. mohon supaya SKMM batalkan block tu laman web download tu. Dari hack laman web yang melibatkan urusan pentadbiran. Tak cool lansung!!!
Blog Widget by LinkWithin

9 komen disini yer..:

AyieOthman said...

yeah tak cool lansung! haha :P

boleh ke dorang terima kertas kerja ?
sape lak nak buat tu?
hehe

jemarioren said...

orang nak buat jahat macam dorang, ada kesah kita punya hal. lagi dorang sukaaaaaaaaaa ada le. - kuar tanduk dah nih.

suffer8zine said...

kita berdua punya entri ayat hampir2 sama la, aikkk mana tau ada hacker tempatan yg dah kene tangkap? actly pemerhatian yg aku dapat melalui komen, ops Malaysia 2 ini ada yg kata fake, video pun nmpk mcm fake, tapi kita tunggu dan lihat aje la ya

Khairul Hakimin B. Muhammad said...

ada masanya protes sebegini membuka mata, telinga juga apa saja deria hihi

LaNuNsepet said...

to ayie :
maksud aku kertas keje tu untuk hackers tempatan he3.

to suffer8 :
aku buat post ni pas baca blog amanz n blog ko :-) he3.. tu ayat lebih kurang. kene tangkap tu apetik ayat ko, sebab tu aku kate "ada yang kate" n pasal tak kena tgkap tu sebab smalam Rais yatim kata dah kenal pasti tapi tak tgkap lagi. mana2 ja lah. he3.. tu lar, mgkn fake..saje nak wat citer kan.

to khairul :
he3.. tu antara kebaikannya mungkin :-).. tp bg aku takyah lah dieorg hack..

paiz said...

that is not a real anynomous, that is a fake video..

suffer8zine said...

@Lanunsepet
hehe ala x pe, x de masalah pun, member2 blog, patut la aku tgk mcm sama, x de la, aku ingtkan ade org bg tau kau yg hacker tu da kene tangkap, tu aku tanya tu :P

Keyyah said...

alahai hackers...wt pa la nk kaco kami yg xbersalah ni...

Lanunsepet said...

to paiz :
tq 4 info.. senang jer wat orang cakap gtu kan..taip kat software, pastu dia baca jar. hik2..

entah2 selama ni memang betul kot anynomous tak usik malaysia pun. cuma hacker tempatan guna nama dia untuk alih kan perhatian daripada dieorg.

to suffer :
no hal bro.. tq he3
tapi kalau kena tgkp mungkin betul, kadang polis wat tangkapan senyap2..saja tak cerita kat TV.