17 August 2009

Amin... Tungguu.. Tayar aku Bocor!!!


Salam...

"Pin!! Pin!! Pin!! Si ADA berbunyik... ADA nak laju lagi tapi dok leh...Si amin dah makin jauh.... nak laju dok leh nie...sebab ade something yang beratkan badan besi die yang berkarat 2..."

Tu la kisah pagi tadi.....




Si ADA KEJAR AMIN..

Dalam 8.50 gitu lanun turun dari rumah untuk start si ADA nie.. Disebabkan nak cepat takda pun nak perhati2 kat bahagian mane2..terus panaskan enjin pastu terus gerak.. Mula2 tu dah perasan dah berat semacam... Pastu bila samapi jar simpang depan tu terus dah dapat teka.. Tayar belakang ni pancit ni... bile masa corner tu..rase gelong...

Terus fikir mase tu.. kene kejar amin nie... (amin kat depan gerak dulu...) cube la press minyak habis nak kejar amin...siap horn lagi... tapi amin tak perasan... Nak laju lagi tak boleh sebab tayar dah takdak angin...berat..

Nasib baik lar..masa nak lintas kat jalan besar tu.. keter banyak n sempat selisih ngan amin n mintak dier tgu kejap, lanun gtau tayar bocor,

"min, jap aku gi parking tepi kat kedai pasar mini segar sampan..aku tumpang ko"

Kang balik baru lanun pg repair.. kiteorg dah lewat ni.. PAs kunci motor..terus gerak ngan amin ke kelas..


BALIK KELAS

Balik kelas kul 1 pm, amik moto jap, n then terus ke BANHUI motor (area tu jugak..) tukar tiub.. Lanun tak pasti bile pancitnyer.. Malam tadi masa kuar makan ok jar.. Maybe masa balik makan malam tadi.. sebab pas makan tu takda check dah..terus nek atas...

Ape2 pun.. Alhamdulillah dah setel.. Motor ni banyak kegunaan dia.. Harap2 takda masalh besar yang boleh membantutkan kejer2 yang makin banyak sekarang..

ADA 755 yang banyak berjasa... he3

BAWAH NI ADA SEDIKIT GAMBAU untuk tatapan kalian... Adios.. As-Salam....





Pasar Mini Segar Sampan...
Tepi ni jar lanun buh motor.. kena cepat kelas kul 9am



















Tu har.. Angin takdok....Bocor...
Ni dah kat BANHUI Motor...















Lembik.. Ni bukan pancit.. Bocor nie..















Mana pi ADA punya tayar?? he3














BANHUI ngah tukar tiub moto lanun....
Ngan dier ni leh kawtim...

Gua rekemen kedai ni...













Ok... dah tukar tiub... Pasang balik ready to go...
jangan lupa bayarvek....he3

















LANUN : ADA ni baguih lar tak banyak ragam sangat...
Blog Widget by LinkWithin

3 komen disini yer..:

CoKLaT uNGu said...

besor betull ADA punyer box tu...

LaNuNsepet said...

YER KER... MANA ADA LAR..... standard nie...he3

CoKLaT uNGu said...

nak buh Lanun pun boleyyy