04 August 2009

Subhanallah..!!

"Subhanallah...Yang menjadikan makhluk mengikut kehendak-Nya..Ajaibnya ciptaan Allah kan...kali ni alpha BETA charlie delta nak kongsi ngan korang gambar-gambar yang menakjubkan..kalo korang penah tengok gamba2 ni, wat2 mcm x pnah tengok jugak.. ada fahamm??? hehe..sedang beta asyik surf sane, surf sini, tbe2....
beta terrrrjumpa gamba2 yang amat menakjubkan.. Allahu Akbar .. Sepanjang hidup beta dari kecik sampai lah sekarang yang dah kira 'dewasa' ni, beta x pnah jumpa pun ciptaan Tuhan yang sebegini..inilah dia..'Strange World'.. Kat bawah ni beta nak kongsi ngan korang gamba2 yang lebih indah & menakjubkan..beta harap, setelah korang2 melihat gamba2 tersebut, korang2 sume (termasuk beta) dapatlah bersyukur sebab Allah kurniakan mata kepada korang yang masih berfungsi..dengan itulah korang dapat melihat gamba tersebut..itulah tanda kebesaran & kekuasaan Pencipta..








Korang lihat pokok ni.. pnah ke korang terrPK kewujudan pokok cam ni?? siap ader mata, hidung & mulut lagi. isk3.. agak2 korang la kan..kalo kiter g hulur pisang ke, epal ke, die telan x ekk...?...














Yang ni plak korang tengok macam ape?? beta tengok macam tong gas kat pelantar petronas jerr..skali tengok mcm jet pun ader..hehe.. terpulanglah pada mata masing2.. korang nak tengok macam ape pun korang punyer mate punye suke lahh... yang penting beta nak korang tau kat sini..itulah bukti kekuasaan Tuhan yang tiada tandingannya....Subhanallah..

















Isk3... pokok menari?? biar betoll.. korang tengok betol2 pokok ni.. macam pompuan tengah menari kan.. skali tengok macam gymnastic pun ader.. alaa.. adik bradik menari la jugak tu...














Ma ajmala hadhihis syajarr..!! (sajer test bahase arab yang dah lame beta tinggalkan.) maksud dier = betapa indahnya pokok ini.. (lebih kurang gitu lahh..) cantik kan...pelik pun yer jugak.. macam diukir2 ajer... tapi yang ukiran korang tengok slalu tu buatan manusia.. manusia ukir, rosak la kulit pokok tu, tapi yang ni asli..ori..Allah cipta sejak azali..Subhanallah...
















Pokok buleh wat kerusi?? macam kerusi rotan plak tu.. huuuu.. hebat sungguh ciptaan Tuhan ni kan.. sape pun x dapat duga pokok tu akan jadi cam tu.. hanya Allah yang boleh wat smua tu...

















haa..tiga gambar yang last ni, korang tahu x gamba ape ni?? ini lar Timun atau dalam bahase omputeh nyer disebut 'cucumber'.. hehehe..gambo yang pertame & kedue tu korang tengok..cantik lak timun ni kan.. camne la bleh jadi gni ?? korang tahu x? sebenarnyer.. timun ni bukan sejak azali bentuk die gni tau.. (bentuk love & star), bentuk2 ni ialah berasaskan acuan yang digunakan oleh penanamnya.. gambo yang ketige tu contoh acuan yang diorang guna untuk bentukkan timun tu. diorang akan masukkan timun tu dalam acuan khas yang mempunyai bentuk2 tertentu (seperti love & star) mase timun tu kcik2 lagi.. so timun tu akan membesar dalam acuan tu, bile dah besar kompom lah bentuk timun tu akan jadi ikut acuan tu jugak.. korang try la wat kat rumah.. pas ni beta nak wat acuan untuk limau, betik, mangga, durian, & bla..bla..bla..
ok lah.. beta rase nak rehat la..pnat menaip dari pagi td..akhir skali beta harap kite same2 la renungkan mesej2 yang tersirat di sebalik keajaiban ciptaan Tuhan yang beta paparkan sebentar tadi (mcm berita pulak..). yang pasal timun tu pulak, beta nak kongsi ngan korang..cube kite pk sejenak.. sedangkan timun pun boleh dibentuk cantik jika acuannya cantik, begitulah juga manusia, jika acuan & didikannya 'cantik & bersih' sejak anak2 tu masih lembut & bersih akalnya, pasti anak tersebut akan membesar dengan 'cantik & bersih' jugak seperti acuannya tadi.. renung2 kanlah..

COKLAT UNGU : MAHA SUCI ALLAH YANG MENJADIKAN APA SAHAJA YANG DIA INGINKAN..

Blog Widget by LinkWithin

3 komen disini yer..:

Anonymous said...

ewah2.... cik coklatungu ni..suma nak dibentuknyer...hilang lar originality buah tu.... nanti nenek moyang buah tu dah tak kenal cucucicit dia..suma dah bentuk2 lain..he3...

durian tu cik coklatungu bleh buat bg sesuai ngan citerase lanun leh tak?mcm wat baka durian baru lar...he3 DURIAN LANUN,, laku wooo...

CoKLaT uNGu said...

bleh ajer..nnti coklatungu wat durian moden..ade ikut citarasa org yg makan k.. guna teknologi termantop..

Anonymous said...

he3...saya beli sekilo...