06 August 2009

TIPS : Rahsia Tapak Tangan lelaki

Salam... Gusar dengan sikap? mahupun identiti diri si dia? yang diketemu beberapa hari lalu? Atau nak tahu lebih lagi sikap pasangan kesayangan anda...Atau mungkin masih mencari kebenaran dalam perhubungan yang baru terjalin? Itu antara masalah yang melanda segelintir kaum wanita hari ini. Ehem2. Hari ni Lanun jadi doktor psikologi pulak... Gua tahu..kat luar sana ramai wanita yang di belenggu masalah untuk memahami pasangan masing2, tak pun mungkin kawan lelaki anda...

Tidak perlu bersusah payah untuk mengorek rahsia dirinya dengan memaksa si dia berterus-terang dengan setiap tindakannya. Cuba amati rahsia telapak tangannya secara diam-diam.. Ini cuma sebahagian dari kajian..kebenaranya mungkin tidak tepat...

Allah cipta manusia ini berbagai2... Jadi berusahalah memahami lelaki dengan cara yang baik dan penuh hormat serta jagalah akhlak dalam pergaulan....Menurut pakar palmistry (membaca garis tangan) dan penulis buku Read His Hands, Know His Heart, Marion Gale, dengan hanya melihat telapak tangan lelaki, seseorang boleh mengetahui rahsia hati seorang lelaki.
"Jika ingin mengetahui karakter lelaki sebelum kamu menjalinkan hubungan serius, terokalah telapak tangan kanannya," ujar Gale.

Earth hand
Sekiranya si dia mempunyai telapak tangan dengan bahagian tengahnya berbentuk bujur dengan ukuran jari-jemari yang pendek, ini membawa erti si dia tergolong dalam kumpulan earth hand.
Lelaki ini kebiasaannya bersifat konservatif. Ia juga mempunyai pemikiran yang tinggi dan kestabilan dalam hidup.
Jika kamu berjaya menemui lelaki earth hand di tengah-tengah kota metropolitan, kemungkinan besar mereka memiliki rumah yang besar dengan halaman yang cukup luas untuk menyalurkan hobinya dalam aktiviti berkebun. Dia juga seorang lelaki yang gemar memasak dan bijak menyediakan sesuatu hidangan.

Water hand
Telapak tangan berbentuk segi panjang, dengan saiz jarinya berukuran panjang. Lelaki ini tergolong sebagai lelaki yang baik hati, sabar dan gemar menelaah bahan-bahan bacaan.
Bahkan, dia amat cenderung dengan panggilan ulat buku. Lelaki water hand juga mempunyai keperibadian yang tenang.
Kamu lebih banyak menemui mereka di acara-acara kebudayaan daripada bersosial di kelab-kelab malam atau bar.

Air hand
Lelaki air hand memiliki telapak tangan berbentuk bujur tetapi dengan jari-jari tangan yang panjang. Lelaki jenis ini mudah mempelajari hal-hal yang baru dan berwawasan dengan melakukan aktiviti mengembara ke kota atau negara lain.
Disebabkan dia mempunyai hobi yang ekstrem, lelaki ini sangat teratur dalam setiap perjalanan hidupnya.
Dia juga senang mendalami hobi baru. Hanya dengan sebuah perbualan yang bijak, lelaki ini mudah tertarik kepada kamu.

Fire hand
Lelaki dengan telapak tangan berbentuk segi panjang dengan jari-jari tangan pendek, kebiasaannya cepat berasa gelisah apabila duduk dalam suatu jangka masa yang lama.
Dia sangat menyukai perkara-perkara berbaur tentangan, sehingga tenaga lelakinya akan disalurkan.
Meskipun begitu, si fire hand ini sebenarnya berkeperibadian tingi dan seorang yang mudah bergaul. Tidak hairanlah, kerana dia mempunyai ramai teman yang begitu mengambil berat terhadapnya.
Sekiranya kamu tidak bersikap bossy terhadapnya, dia pasti akan 'menenggelamkan' dirinya dalam hubungan yang penuh keterujaan bersama kamu.


LANUN : Gua punya tapak tangan yang mana ek?? Mana yang banyak sifat baik tu..tapak tangan gua la tu....he3... Sebenarnya gua kurang paham nak tgk guaner...

Blog Widget by LinkWithin

5 komen disini yer..:

chekZu said...

confuse!
keliru!
konran shimasu!

nani wo hanashimashita..? huhuhu

Anonymous said...

lanun : memang keliru... gua pun pening...

CoKLaT uNGu said...

gua x pening pun..hehe..
ORANG TENGOK TELAPAK TGN UNTUK CARI IDENTITI, BETA TENGOK IDENTITI UNTUK CARI MANE SATU TELAPAK TGN KWN2 BETA..HEHE..

LaNuNsepet said...

he3...terbalik tu... tapi boleh gak...ha3

CoKLaT uNGu said...

hehehe...Beta nyer style ..rakyat kna ikut...