15 August 2009

Ke STYGIX ..... Untuk Pendrive 2GB...

Salam...

Petang tadi sambil2 lanun pegi isi minyak n keluar duit kat Stesen Petronas Bukit Beruang, lanun sempat singgah kat Stygix untuk beli pendrive adik lanun si Chek Zu.. Die baru ja kehilangan pendrivenyer.... jadi lanun baru daapat pergi hari ni sebab hari lain ada hal2 lain yang kene setelkan...



Mula2 lanun pergi usyar dekat satu kedai ni.. Kedai baru..tak ingat nama dier... n gambar pun lupa amik.. Amoi tu kata 2gb brand PNY RM30++ gtu... Hmm.. mahal... lanun rase, Brand nie pun baru lagi ni dalam arena pendrive.. Memang baru dalam pendrive tapi PNY ada bermacam2 produk lagi...
antaranya..Flash Memory Card,Solid State drive,Memory Upgrades,Geforce graphic card,Quadro professional Graphic Card.. DLL...
Buka LINK INI..untuk tahu lebih banyak pasal PNY Products.

Disebabkan mahal..lanun n amin (lupa nak gtau amin ikut..) terus ja kedepan sket ke Stygix.. Kat situ boleh dapat Pendrive Kingston, Apacer, sandisk,Toshiba,Transcend DLL... 2GB dalam RM23/22 and 4GB dalam RM33/32.

Tapi malangnya nasib lanun... 2GB habis...tinggal 4GB,8GB,16GB and so on.. Hu3...Malas nak beli yang 3GB sebab 2GB pun tak penuh2... and katsitu dah leh jimat sket kan...Jadi kalu bleh berjimat kene berjimat..(tengah sengkek..sebenarnyer..hu3..ada saper nakbagi bantuan?? :-p )
Jadi kami pergi pulak...satu kedai ni.. VIEWCOM selang 5 kedai gtu jar.. Malang lagi sekali..kat situ lagi mahal... 2GB dier nak RM30...beza dekat RM8 henggettt... Mintak murah pun tak mau...jenuh betull....

Last2..fikir2 balik...amik jelah yang 4GB yang kat stygix tu dari amik yang 2GB kedai ni..Tambah 2 ringgit dapat 4GB kat stygix. Lanun pun pg kat kaunter tanya nak amik dah 4GB nie... tibe2 tergerak hati tanya lagi sekali... ader ke tak boss 2GB..saya mau angkat 2GB punya kalu boleh... Alhamdulillah.. Skrin komputer yang paparkan stok tu tunjukkan ada stok pendrive 2GB Apacer baru jar masuk.... YES!!!!ha3...suker nyer... (jimat sket korang tau..pakai 2GB nie..). Jadi.. akhirnya dapat gak aku pendrive 2GB with warranty 5tahun (standard) ..he3... tamat... :-p
lum lagi..x bayau..)




Apacer 2GB and LaNuNsepet...he3..
























RM 22 untuk pendrive Apacer 2Gb.. Beli yer... he3..


















Ok...proses testing sedang berjalan.. Alhamdulillah suma ok.. :-)














Tu dia... dah detect.. 2Gb yer adik2.... tak buh apa lagi..













Ni singgah jap beli airkelapa kat blok C.



























Selesai jar amik..tunggu turn untuk bayar... sambil2 tgu turn tu... macam beselah..sesak sket dalam tu... Stygix memang ramai orang..kecik..n barang banyak pilihan..this is the place man!! harga dier pun jauh lebih murah dari kedai2 lain.. Tapi tak boleh nak runding.. HARGA TETAP... Tadi kat situ jugak sempat jumpa junior kiteorg tapi course lain. Dulu kami satu rumah masa kat kolej murni.. dier beli PC untul bapak dier..he3.

Oklah.. that all lanun nak kongsi..
Sini ada sket GAMBAU2 untuk yang nak wat senaman mata..duk asyik baca aper lanun tulis jar.. he3.. Ok have fun!! salam...

















LANUN : Chek Zu.. nanti bleh la kalu nak amik pendrive ni...
Blog Widget by LinkWithin

7 komen disini yer..:

LaNuNsepet said...

penat eden meng edit artikel ni.. asyik nak mis alignment jar....hu3

CoKLaT uNGu said...

emmm..sekian dulu laporan untuk hari ini..sekian...

Anonymous said...

ha3...tak habis lg lar... banyak g...he3

chek said...

tenkiu encik lanun..utk delivery pendrive dan nasik ~
best woo ade baek abg mcm ensik lanun..hahaha..(bodek2)

LaNuNsepet said...

apo dang...

CoKLaT uNGu said...

puji lagi ..puji lagi..gerenti pasni Mr. Lanun anto nasik kat chekzu tiap hari..he3..

LaNuNsepet said...

ha3... pasni takda nasi dah..beras lak lanun bagi..
(ehem2...tenkiu jar?he3...)