15 August 2009

Moh Berbekam Di Pusat Rawatan Cinta & Al-Kisah Chendol_pulut Injured!!!

Salam....


Aper citer korang sume??... Gua harap everything ok.. and yang paling penting sihat sejahtera selalu... Kali gua nak citer sket pasal pengalaman LaNuN and the gang pergi berbekam... (First time beb... he3..)Kiter mulakan dengan hadis dahulu artikel ni...

Perubatan dengan menggunakan kaedah bekam adalah disunatkan dalam Islam malahan ia merupakan di antara sebaik-baik cara perubatan. Sebagaimana yang disebutkan di dalam beberapa buah hadis yang di antaranya


sabda Nabi Muhammad Shallallahu ‘alaihi wasallam yang maksudnya:
"Sebaik-baik perubatan bagi kamu ialah berbekam"
(Hadis riwayat Ahmad)


Sabda Baginda lagi yang maksudnya :
"Kiranya ada suatu perubatan yang lebih baik bagi kamu, maka itulah dengan menggunakan pisau pembekam atau minuman daripada madu atau catukan (pagutan) dengan api dan aku sendiri tidak suka membakar dengan besi panas"
(Hadis riwayat Bukhari dan Muslim)


Sabda Baginda lagi yang maksudnya :
Maksudnya: "Kesembuhan itu terdapat pada tiga cara: minum madu, pisau pembekam dan alat pengangus, dan aku melarang umatku membakar dengan besi panas"
(Hadis riwayat Bukhari)





Ok.. dulu korang ingat tak post gua pasal hari peladang,penternak dan nelayan kebangsaan kat MITC tu ((10-16 Ogos 2009 MITC) . Kat tapak ekspo ni lah kiteorg wat rawatan bekam tu.. Actually kami dah lame dah bercadang nak buat bekam ni.. tapi masa yang suntuk (al maklum..busy..he3) tak dapat nak wat..
Nama pusat rawatan yang kiteorg pegi ni PUSAT RAWATAN CINTA. (jiwang tak nama dia?)Sempena ekspo nie dieorg bukak booth dieorg di tengah2 tapak ekspo ANTARA SUBAIDAH DAN HOTEL MITC. Berdekatan dengan booth tikar n toto. Korang memang akan nampak jelas kat situ booth dia warna purple :-). So..ada masa..free korang leh datang situ..rawatan yang disediakan :



1.AKUPUNTUR
2.URUT REFLEKSIOLOGY
3. BEKAM

Kami sampai sana dalam pukul 3 petang semalam selepas buat sedikit asiggnment.. Kami berEMPAT..sume berbekam.. 10 CUP SORANG..oleh sebab kami ni special customer...kamcing...jadi kami dapat harga student...special punya.. Harga biasa adalah RM15 satu CUP. jadi korang boleh mintak murah..apatah lagi kalu korang student..ada potongan untuk student.

Gua buat 10 dari bawah kepala terus ke pinggang.. brother bekam tu cakap urat kat bahagian tunjang tu tegang sebab tu selalu sakit kepala.. Masa2 mula2 takut jugak kan.. mane tak tahu guane rasenyer berbekam ni... Cni gua citer sket step2 dia..

Mula2 skali die akan urut dahulu untuk mengetahui kedudukan mana penyakit tu.. Bukan main buh jer bang.. kena periksa dulu.. selepas dah tahu ape penyakit2 kiter ada..dier akan suggest rawatan ape..kat mana nak buh... kalu kiter mintak pun boleh nak buh kat mana pun boleh.. N berapa cup bekam tu nak buh kat badan korang.


gambar Hiasan ambil kat Google Images..


















Dah kenal pasti dier punya tempat tu.. Dier akan lekatkan cup bekam dengan pengepam dier.. selepas 30saat gtu..dier akan cabut..n then lukakan sket..sket jer.. guna bilah pisau cukup yang nipis tu..kendian dier akan lekatkan balik cup bekam tu,pam n darah kuar skit2...



gambar Hiasan ambil kat Google Images.

darah yang keluar tu darah kotor... Nampak jer gerun..tapi tak sakit langsung... he3















Bagi yang pertama kali..n yang banyak penyakit... darah akan kuar dalam bentuk lendir gtu...cam dadih pun ada gak..he3.. Kalu orang yang banyak asid..akan kuar satu cecair putih sekali ngan darah tu..(kalu ade..minum air kelapa..untuk neutralkan asid dalam badan.)

Die akan buka cup tu selepas beberapa minit..n then lap darah yang keluar tu.. Selalunya dier akan ulang untuk pastikan darah kotor tu betul2 habis keluar.. Kesakitan memang tak ada..so korang jangan risau... :-)



Gambar Hiasan.. Amik kat Google Images

Ni kesan selepas bekam... Kesan ni kejap ja akan hilang..sapa yang kulit putih lamabt sket..he3..














Berbekam ni memang baik untuk kiter antara kelebihan dier :
1. sesuai untuk semua penyakit ZAHIR N BATIN
2. Boleh dibuat hampir DIMANA MANA anggota badan..
3. Tidak menyakitkan dan berkesan..buang angin..
4. Sunnah Rassulullah jadi mendpat mendapat jika mengamalkannya.
5. Kesan yang InsyaAllah terjamin..sekiranya berterusan.
6. Sesuai semua peringkat umur... (Budak pun boleh)
7. Boleh Meningkat kecerdasan otak.
8. Mengantikan sel darah yang telah mati.
9. DLL tanya pakar la nak tahu lebih..he3



Al-Kisah Chendol_pulut Injured Men Bola.....

Nak dijadikan citer..selepas kami berbekam petang tu kami macam biase akan beriadah kat padang untuk main bola... malang tak berbau..he3.. kawan gua (chendol pulut) telah terseliuh..injured teruk.. malam tu kami (LaNuN,amin,n mangsa ) bergegas ke tapak ekspo slepas dpt nasihat untuk berubat secara bekam.. Kaki member gua tu berdenyut2 katenyer.. memang dier nak bergerak pun susah n sakit sangat..


gambar Hiasan daa....he3












Jadi kami telah ker PUSAT RAWATAN CINTA untuk berbekam. Sampai sane brader bekam tu pun terkejut tengok muka kami yang datang tengahri td datang balik.. Selepas sesi penerangan..he3 member gua pun duduk n brader rahim (expert bekam n rawatan urutan) ni pun mulakan rawatan.. Kali nie dier gabungkan AKUPUNTUR DAN BEKAM. selepas selesai.. (dekat 20 cup bekam guna tadi = RM200 beb sepatutnya...) Brader rahim
ni mintak braper ade jer... dier memang baik.. Chendol pulut kite ni ada RM25 jar... Jadi RM25 tulah bayaran untuk rawatan yang amik masa dekat dua jam tu... memang dier baik n tak berkire..respek n terimaksih banyak sebab tolong kiteorg....

Semoga BRO Rahim Dimurahkan rezeki sebab tolong member gua dalam kesusahan malam tadi...

KALU KORANG NAK KHIDMAT URUTAN DAN BEKAM BOLEH TALIPON NOMBOR NIE... BRO RAHIM (PUSAT RAWTAN CINTA) kat Melaka Parade pun ade..di ground floor dekat dengan kedai jam..beliau juga ada pusat rawatan di semabuk..

Bro rahim..... : 013-5770054
PENGALAMAN LEBIH 13TAHUN...HEBAT!!

Pusat rawatan Cinta
No 7443 batu 2 1/2 jalan semabuk 75050 Melaka
06-2868009


ni tolong promote ni...
Alhamdulillah selepas rawatn tu ada perubahan yang baik..


BAWAH NI GUA SHARE GAMBAR SKET...peristiwa malam tu.....







Haa.. ni pemandangan malam tu... dikelilingi gerai2 n macam2 lagi..ramai orang datang untuk urut kaki dan berbekam ni dibuat dalam bilik... Untuk member gua tu spesel case buat kat luar supaya mudah..gtuuu..















Ni album gambar kat pusat rawatan tu...gua ni gatal tangan suka belek2.. banyak gni nama dia... Bekam OVERHAUl..he3

mesti sihat pas ni...














Rawatan baru nak bermulaa....urut dulu.... untuk kenalpasti penyakit dan tempat perlu dibekam.

Chendol Pulut dalam kesakitan... sabar bro....














darah yang dikeluarkan selepas selesai semua bekam dibuka...xbanyak pun..tapi darah beku ni lar menyebabkan rasa sakit pada kaki member gua tu.. Dan darah ini keluar dengan semua kekotoran dan asid2 pada kaki.

banyak asid dalam badan ko nie....he3... Ko kene kurangkan makan cendol la chendol_pulut..he3















bro rahim wat rawatan bekam + akupuntur

Gabungan yang mantop...semoga cepat la ko sembuh..

Macam nak implan besi cam dalam citer wolverine....he3...














selepas darah disedut oleh cup bekam tu... darah dilap n then diletak and dipam balik untuk bagi semua keluar betul2 darah2 kotor tu..













alamak...silau pulak.... tak nampak muka bro rahim tu...
ape2 pun ape2hal perlukan perkhidmatan kol die ni..expert lebih 13tahun..harga leh runding...kesihatan terjamin (macam moto pulak..he3)
ni number dier : 013-5770054


Chendol pulut ko kene terimakasih banyak2 nagn bro nie...




















NAK TAHU PASAL BEKAM LAGI ? KLIK SINI
BEKAM ANGIN? KLIK SINI
LENGKAP TENTANG BEKAM ? KLIK SINI
BEKAM CARA NABI ? KLIK SINI

LANUN : GUA HARAP GUA PUNYA MIGRAIN BERKURANG... SIAPA YANG MENGENALI GUA, DOAKAN GUA SIHAT2 SELALU N BERTAMBAH SIHAT....

Blog Widget by LinkWithin

15 komen disini yer..:

chendol pulut said...

Thanks bro rahim.. smoga Allah murahkan rezeki bro.. InsyaAllah..

http://weblogpopular1malaysia.blogspot.com/

CoKLaT uNGu said...

saya tumpang lega & bersyukur encik Lanun & friends dah x sakit2.. insyaallah..sumer sihat pas ni..badan sihat & tambah mantop..moga Allah murahkan rezeki & berkati ilmu yg PEMBEKAM miliki..

CoKLaT uNGu said...

Beta tengok ..gerun .. ngilu satu badan..huhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Anonymous said...

ye tenkiu... InsyAllah.....
he3...ngilu ek? Bila coklat ungu nak torai?

CoKLaT uNGu said...

xmo...takut..hehe

Anonymous said...

ha3...pakse2..

chekZu said...

bleh elok migrain? beta nak jugak!! ade x perawat die yg perempuan??

LaNuNsepet said...

ado yang pompuan ado dua orang..boleh InsyaAllah

CoKLaT uNGu said...
This comment has been removed by the author.
CoKLaT uNGu said...

chekZu try la..mana tau bleh lega migrain tu..ikhtiarrrrr

LaNuNsepet said...

em2... kene try..ikhtiar kiter

Anonymous said...

nak luah ape yg i rase.mahal sgt 1 cup rm15.pah2 kena beli ubat die rm100,all cost i kena rm325 dlm mase x sampai setengah jam bebekam..rm banyak 2 = duit upah pengasuh anak i sebulan.....

Anonymous said...

pati herba semporna?ape khasiat die?nape kat lebel x tulis?pas buat bekam kena beli ubat..rase mcm terpukau..angguk je ape org ckp..walaupun ms 2 xde duit..mcm2 lagi ubat die suh ambik...balik rumah baru terpikir,duit 2 la nak isi minyak kete,nak mkn,beli susu anak,pempes anak,bayo yuran blajo..habis mcm 2 je...:(

Anonymous said...

Salam..betul tu. mahalnya harga bekam tu...saya pun ada buat 20 cup kena RM300. Ubat dia lagi..kena sume RM400. Saya rasa kurangkan la harga bekam tu...1 Cup RM5 -RM 8 tu okla. Janganla ambik untung lebih sgt...naya kt org.

Anonymous said...

harga bekam diorg mahal giler.
Saya buat 20 cup kena $4000. Memang tak mampu