27 March 2010

Autorun Eater from Old McDonald's Farm - Software terbaik halang Virus Autorun di Thumbdrive..

Salam...

Semakin hari semakin banyak virus. Bukan saja virus pada manusia berevolusi, Virus komputer jugak semakin maju dan semakin jahat. Pada yang menggunakan windows XP pastinya selalu kena virus, terutama melalui autorun yang datang dari thumbdrive. Kebanyakan kes virus masuk melalui thumbdrive betul tak? kawan-kawan kita cucuk cucuk pendrive dieorang, bila terus bukak virus pun masuk.

Thumbdrive akan dibuka pada Windows dengan autoplay, disini lah virus menggunakan program autorun untuk memasukkan virus jahat mereka kedalam PC atau laptop kita. Jadi selain meng install antivirus. Satu aplikasi atau software berkesan untuk halang virus melalui autorun dan virus dari thumbdrive ialan dengan mengunakan Autorun Eater..

Autorun Eater ni ringan, memang tak berat lansung n dah banyak berjasa pada laptop Lanun. Dia akan detect autorun / autoplay dari sebarang thumbdrive dan bagi pilihan pada kita untuk ignore atau delete autorun tu, yang terbaik delete lah supaya kita dapatkan hapuskan risiko terkena virus.

Nak try software ni? Memang berbaloi lebih lebih lagi untuk pengguna windows XP... he3.. boleh klik link download dibawah. :

Untuk Download :
Link 1 (mediafire) : http://www.mediafire.com/?lqdoqwigym1
Link 2 (filefront)   : http://www.filefront.com/13946605/aesetup2.3.exe/

ini maskot autorun eater "billy the goat"

kalu dier detect autorun.. dier akan kuar gnie...

ikon "kon" oren putih.. ikon autorun eater.. yg atas ni menu dia..




* Back To Halaman Utama *

Blog Widget by LinkWithin

6 komen disini yer..:

shasha bee said...

thnx for da info!

hapuskan virus!! yeah!
tapi sya guna VISTA boley kerr?

LaNuNsepet said...

vista ni... tak efek virus autorun..sebab sistem dier lain.. jadi kebanyakan virus tak efek vista.. so anda bertuah...

virus autorun ni akan efek giler2 kat win XP jer.. vista dier takleh efek pun..gtu jgak win 7..

kalu lanun.. lanun tak install autorun eater pun sebab dah ok dah win vista..

Mr.Z said...

menarik gak software ni.. ada satu lagi cara, create sendiri file autorun.inf. nanti virus tertipu la..haha :D

CoKLaT uNGu said...

THANX Mr. lanun.. :-) sgt berguna untuk c.u wat mase ni..

LaNuNsepet said...

same2 :-) coklatungu

Zulkarnein said...

Menarik gak guide ni. Cuma ada sesetengah org takut juga guna third party program utk cegah autorun.inf ni. Apa pun, nice guide.