25 March 2010

Waktu Solat untuk Blog / Web Korang.... Tunjukkan syiar islam dengan memaparkan waktu solat di laman web korang....

Salam...
Ni satu website ynag di usahakan oleh kerajaan negeri melaka bagi program e-masjid. Kat sini ade disediakan widget atau script untuk waktu solat bagi negeri negeri di malaysia. Lanun rasa widget ni paling ok dari yang lain, n mudah sket nak customize than others. Korang leh tengok widget ni kat belah sidebar blog Lanun nih.

Pas korang pastekan, korang kena pilih "script" kawasan korang, paste kan..untuk jadikan "default". Dun worry semua dah diterangkan kat website tu just follow instruction k.

jadi sape yang nak script dia leh amik di link ni : [KLIK SINI]

u/p :  kalu "height / tinggi" tinggi sangat.. cuba tukar kat skrip die tu jadikan 320 tukar kepada 240

"roslan (waktu solat script creator)" : Saya sering mengimpikan website yang lebih sempurna untuk menyebarkan paparan waktu solat. Berilah saya masa untuk itu. Saya amat berbesar hati menerima e-mail yang tuan/puan hantar. TUNJUKKAN SYIAR ISLAM DENGAN MEMAPARKAN WAKTU SOLAT DI LAMAN WEB ANDA.
NOTA : Waktu solat rasmi yang dikeluarkan bagi Negeri Melaka adalah berdasarkan kedudukan titik rujukan (koordinat) terbarat di Kampung Nelayan, Kuala Sungai Baru, Melaka
Blog Widget by LinkWithin

22 komen disini yer..:

chenurulhusna said...

bagos;)

LaNuNsepet said...

he3.. jgn lupa buh kredit kepada si roslan..

tenteraangin said...

tima kasih dengan info nya... ada yang boleh pasang kat laptop x?

LaNuNsepet said...

laptop?
hmm.. tu kena software..
try software ni

http://download.cnet.com/Athan-Azan-Basic/3000-2135_4-10206122.html

j-aRe said...

Thanx...sbb bagi script untuk waktu solat nie...saya ambil ya..tq..

LaNuNsepet said...

sama2.. bg credit pada pembuat asal..
roslan al azim

Wiwin said...

tERIMA KASEH TUAN..MOGA ALLAH MERAHMATI APA YG ANDA USAHA KAN..

siti dahlia mohd rosle said...

besnye...dah letak kat blog duniadahlia@blogspot.com

terima kasih!!

Lyn Sery said...

thanx..
saya dah letak dlm blog
semoga tuhan memberkati~

LaNuNsepet said...

sama2.. :-)

Melati Qistyna's Mummy said...

time kasih kerana berkongsi
sy dh add kt blog :)

mimi said...

Terima kasih bab kongsi.
Dah buat dah. mohon dihalalkan. :)

jemarioren said...

terima kasih.
sangat bagus.

af sembilan said...

thank you :D

::Mastura Zakaria:: said...

thank you share..dah gunakan kat blog sy jugak..hihihi

intoxicated-catastrophe™ said...

tq! saya pon dah tarok kat blog saya


http://intoxicated-catastrophe.blogspot.com/

٠ νįяussмįLє ٠ said...

www.virussmile.blogspot.com/

Nick said...

kenapa mesti nak letak kredit kepada yang asal ni ??

LaNuNsepet said...

@ Nick

sebab dia lah yg design waktu solat ni, 1 penghargaan buat jasa baik beliau :)

zhariffadzilah said...

i amek taw.. tq..

~wani~ said...

terima kasih atas perkongsian :)

Anonymous said...

Wοw! Finally I gоt a websitе from wheгe I be able to іn fаct
taκe vаluable data rеgarding my stuԁy anԁ κnowledge.


Feel free to νisit my web site: thoi trang nu