30 March 2010

Jom Pergi Melancong Bersama Lanun.... Sapa Nak Ikut ?

Salam...

Time sibuk sibuk gini dengan asiment, projek dan report yang bertimbun buat badan rasa lenguh2, gatal2, penat dan letih. Tibe-tibe terlintas kat fikiran nak pergi bercuti... Holiday... Honey Moon... Release tension... Mesti best kan.. bayangkan lar tinggalkan semua kesibukan nih, dan bercuti bersenang lenang takyah pk pasal kerja.

Sepanjang pengalaman hidup Lanun yang dah 1/4 abad ni Lanun pernah pergi melancong baru lar 2 kali hu3. Pertama masa sekolah menengah, g Pulau pangkor dengan family and pakcik sedara, Kedua g Langkawi masa form 5 ngan kawan kawan. Dah berabad lama dah kan? Lepas tu tak da dah..hu3. Bila dah dewasa ni teringin nak pergi melancong jauh-jauh, tempat yang best n lawa pemandangan dier.

Ok kiter g sekarang... Jom sapa nak ikut Lanun melancong... Leh baca lagi dibawah... 

Ok, sekarang sebelum g, kita kena berangan dulu.. survey orang kate..heheh. Luarnegara awal awal sori la k..modal nyer pun mahal giler. Alang2 nak g luarnegara baik g Mekah terus kan? So cuti cuti Malaysia...

Pertama sekali pilihan Lanun nak g pulau. mmm..Pulau mane ek? Pulau langkawi? Ledang? Redang? Pangkor. Ape kate usyar jap kat website (http://www.tourism.gov.my/my/). Pastu korang pilih Destinasi n select pulak  tempat macamna korang nak pergi, pulau, tempat budaya ke, pegembaraan ke, xpun pilih by negeri category.

Antara angan-angan Lanun nak g pulau pulau nih... he3

ni Pulau Redang.... bestnyer kan... view dier pergh... Subhanallah...



Pulau Tioman... luas nya mata memandang... 
mesti rasa tenang santai kat sini..

Pulau pangkor... Perak... dalam negeri Lanun gak... 
Duk resort, pastu santai tgk sunset, syok nyer... Sape nak ikut...?



Oh pulau langkawi.... teringin nak g sekali lagi... 
Dulu g tempat bese bese jer,

ade rezki nak g pantai yang private bukan awam,
baru la lawa n bersih... (ngidam..melancong)



Lanunsepet : oh, banyak lagi tempat nak g nie... tapi cukup cukuplah berangan tu Lanun.. kerja banyak, baik sambung semula, nanti nak submit kat lecture.. ok semua.. chow dulu.. Salam... :-) 

u/p : Amacam best tak melancong bersama Lanun? g melancong tu bawak la mak n ayah sekali... mesti bahagia kan pergi satu family.. InsyaAllah.. satu hari nanti kan.


* Back To Halaman Utama *

Blog Widget by LinkWithin

11 komen disini yer..:

CoKLaT uNGu said...

ewah3....... nak ikuttt

DALILA MISMAN RAMLY said...

panjangnya angan2..tak nak ajak kami skali ke..hehe..apapun gud luck exam

LaNuNsepet said...

coklatungu : pulau.. fevret cik c.u gak :-) mesti la bleh ikut..

dalila : korg kena wat tesis.. duk utem ek.. he3. tq2..

CoKLaT uNGu said...

x bw ,... siap lanun..

LaNuNsepet said...

he3.. InsyaAllah... :-) pilih la antara 1 kat atas tu nak yg mana wak?

nisa said...

nak ikut..

CoKLaT uNGu said...

nak g paris..he3
boleh kaan..kan kan kan

LaNuNsepet said...

paris ker parit.. parit dekat jar kat perak.. he3
paris ek.. ok.. petang ni kita g k.. ;-)bsiap2..

CoKLaT uNGu said...

xmo kawan...

LaNuNsepet said...

:-) ngan Lanun..bukan kawan.... ;-)

CoKLaT uNGu said...

x kire...