11 March 2010

Result Dah Kuar!! Panduan Tengok Gred SPM Yang baru...

Salam...

Pagi tadi Lanun dpt mesej dari adik lanun, dier gtau result SPM dier. Walaupun tak cemerlang mana dengan hanya satu A, xpelah. Harap pas dgr nasihat abg dier ni dier jadi berusaha lebih lagi. Sekarang Lanun nak apply kat mane yg sesuai, bagi dier dpt sambung belajar, so dier ade peluang baiki diri and tingkat pencapaian untuk bantu diri sendiri and keluarga.

Untuk pengetahuan korang mulai SPM 2009 gred baru telah pun diperkenalkan. Mungkin ada yang tak reti maklumlah lah. SPM sekali se umur hidup. he3. Jadi ini untuk ibu ibu bapak bapak, kakak, abang, and pada sape2 yang tak reti nak tengok sini ada panduan gred SPM yang terbaru.








* Back To Halaman Utama *

Blog Widget by LinkWithin

17 komen disini yer..:

DaHLia said...

cikgu DaHLia ttp bersyukur waalaupun ramai yg gagal subjek cikgu :)

LaNuNsepet said...

he3... bukan salah cikgu dah...

Affan Ruslan said...

mne dpt chart ni>
nk curi lah. yeah!

LaNuNsepet said...

amik la pam... no hal..

Affan Ruslan said...

Alhamdulillah, da berjaya post. Jangan risau bro,da letak kredit.

~ نورحياتي ~ said...

gred SPM ni da mcm gred dkt U/STPM ni..

mmg new info aa..makaseh.. :)

LaNuNsepet said...

same2.. :-)

Anonymous said...

as salam..nak tanya, gred bagi spm2010 kekal jugak ke kalau ada subjek yg susah ataupun ada soalan bocor keluar.. Guna gred yg sama ke??

Anonymous said...

nak tanya skit ni..kalau ada subjek yg fail, boleh ke nak masuk unversiti kerajaan?? antara subjek yg KO..
>biologi
>fizik
>kimia
>add math..
tapi..nak ambik subjek sains...
macam mana ni???

LaNuNsepet said...

wah.. susah juga tu..
cuba kol universiti satu satu..tny mana U yang sudi atau ade kelonggaran leh amik awak.

Sebenarnya atas budi bicara. Tapi sepaham lanun subjek subjek tu kena la kredit. :-)

harap membantu.

Lanun dulu wat rayuan masuk U.

LaNuNsepet said...

Kalau ada yang bocor atau susah, gred akan berubah setahu Lanun la :-)

Anonymous said...

sbenarnye klau diorang ckp keputusan subjek tu credit ape maksudnye..?credit tu ape..?

LaNuNsepet said...

kredit = A hingga C, C pun dikira kredit, tapi jika D dan E ia hanyalah lulus tetapi tidak kredit.

harap menjawab :)

Anonymous said...

nk tnye, kalau nk masuk UTM mmg susah ke? walaupun dh cukup syarat tp x semestinye leh dpt. btul ke? sy mmg sgt2 b'mnat dgn UTM ni. boleh x tlg ceritakan serba sedikit? terima kasih.

Anonymous said...

saya ada sbjk yg x kredit. tp sbjek tu boleh kata tak ada kena mngena dgn course yg dimntk. agk2 layak x dterima?

LaNuNsepet said...

UTM bagi saya sangat bagus. nama UTM sudah physco industri, dengar nama UTM mesti mereka akan hormat n pandang tinggi kita. jadi ini kelebihan masuk UTM.

UTM jugak banyak pensyarah hebat hebat dan pelbagai reserch yang hebat2. Disana juga ada susana kampus yang cukup matang sesuai dengan mahasiswa zaman sekarang. Ia pasti boleh meningkatkan kualiti soft skill mahasiswa.

Susah? tak lah susah. Terpulang pada diri masing masing. Kalau rajin pasti boleh berjaya. Ramai kawan kawan lanun yang dari UTM dan berjaya.

Lanun syorkan masuk UTM.

LaNuNsepet said...

to anynomous :

try dulu. Mungkin boleh di terima InsyaAllah. Kalau tak, buatlah rayuan. TQ