07 March 2010

Permohonan kemasukan ke Politeknik KPT Sesi Jun 2010 Kini Dibuka...

**new KLIK SINI : Laman Web Semakan Keputusan Politeknik Sesi Jun 2010

Salam...

Dijadualkan hari ni 7Mac iklan "Permohonan kemasukan ke Politeknik Sesi Jun 2010" akan disiarkan dalam akhbar Mingguan Malaysia. Terdapat 27 buah politeknik menawarkan pelbagai kursus, dan tawaran telah pun dibuka kepada semua warganegara malaysia. Anda boleh mula memohon secara online.

PEROMOHONAN ONLINE MELALUI : [KLIK SINI]

Permohonan kemasukan ke Politeknik KPT adalah dbuka untuk :
Lulusan SPM dan setaraf
Lulusan Sijil Politeknik KPT
Lulusan Sijil Kolej Komuniti KPT
Lulusan Diploma Politeknik KPT
Lulusan Pendidikan Khas KPM
Lulusan Sijil IKM juga layak memohon
Pemegang Sijil SKM juga layak memohon

Tarik tutup permohonan : 2 April 2010
Keputusan Permohonan : 8 Mei 2010
Senarai Politeknik Di Malaysia : [KLIK SINI]
Perhatian : Anda diminta membeli no pin di BSN sebelum memohon secara online.

Pertanyaan : 03 8939 4058 / 4103 / 4104 / 4105 / 4106 / 4107 / 4108/ 4109 atau emel: pengambilan@politeknik.edu.my

**new KLIK SINI : Laman Web Semakan Keputusan Politeknik Sesi Jun 2010





* Back To Halaman Utama *

Blog Widget by LinkWithin

9 komen disini yer..:

shazerin said...

salam..sy sjil civil engineering(building) dr IKM..boleh ke klu sy nk sambung diploma di poli secara part time???klu blh sama ke tempoh pengajian ngn bdk lpsn sjil poli??

LaNuNsepet said...

aper yg lanun dengar dr kawan2.. mmg ade.. di poli ungku omar.. lanun ade jumper artikel ni permohonan untuk diploma secara sambilan untuk bulan julai ini.. beljar sambil bekerja..

leh rujuk alamat ni..
http://www.puo.edu.my/puov2/index.php?option=com_content&view=article&id=645:permohonan-&catid=3:hebahan&lang=bm

semua ada maklumat situ, sila klik risalahnya kat situ or klik kat

http://www.puo.edu.my/puov2/rokdownloads/Download/KSS/RISALAH%20KSS%20SESI%20JULAI%202010[1].pdf

tapi yg tu untuk lulusan sijil poli, untuk lulusan sijil IKm lanun tak pasti.. nanti lanun siasat lagi.. sori yer :-)

ezza said...

SALAM...
saya pelajar lepasan sijil penyimpanan kira dan mendapat hpnm 2.82...perlu kah sy menunggu setahun untuk memohon program diploma?

LaNuNsepet said...

tgu setahun? maaf cik ezza.. sy kurg arif bahagian itu sy rasa cik ezza better call politeknik punya ofis, untuk maklumat lanjut :-) maaf yer..x dpt bantu.

03 8939 4058 / 4103 / 4104 / 4105 / 4106 / 4107 / 4108/ 4109

Anonymous said...

sye bru abes sijil sem lepas..
bile ye permohonan utk november intake??

LaNuNsepet said...

kene follow up kat website poli..
ade info nanti Lanun share kan. :-)

Anonymous said...

saya bekas student kOlej kOmuniti..
dlm jurusan sijil kOmputer & sOkOngan.. Saya dh Online last year tp gagal untuk sambung diploma.. klaw ikOtkan jan2010 dpt sambung blaja..
dah wat e-rayuan still xdpat gak.. dimana lagi politeknik yang ade berkaitan nan bidang saya??

LaNuNsepet said...

To anynomous :

Lanun kurang pasti sebab dah lama tak follow perkembangan. Untuk kursus LAnun cdgkan layar laman web poli untuk tengok senarai kursus :-)

maaf tak byk membantu

LaNuNsepet said...

To anynomous :

Lanun kurang pasti sebab dah lama tak follow perkembangan. Untuk kursus LAnun cdgkan layar laman web poli untuk tengok senarai kursus :-)

maaf tak byk membantu