01 March 2010

Nak Tau Tak Berapa Lama Untuk Loading Blog Korang??

Salam...

Hari tu sambil-sambil tunggu nuff keluar balik, lanun pun buat blogwalking untuk tambah traffic. Bertemankan lagu nasyid Sami Yusuf yg best dan akhirnya sampai ke blog Coretan Uda yang bagi idea pada Lanun untuk posting kali ni.

Ok,kali ni Lanun nak share satu website tool, yang boleh ukur berapa time dalam second/saat untuk loading blog atau lamanweb korang. Selain tu korang leh wat ujian / testing untuk buang widget yang mungkin memberatkan loading blog korang tu. al maklumlah bila loading nye lambat orang pun takda mood nak buke. Tul tak?

Nak try website speed test tu? [...]


1. Website / Blog SpeedTest  Iwebtool.com [KLIK SINI]




2. Website / Blog SpeedTest PingDom.com [KLIK SINI]
**yang ni lebih detail dan advanced

Lanunsepet : Berkaitan dengan ketetapan, lanun tak berapa pasti yang mana lebih tepat. Semoga aper yang Lanun share kan ni berguna untuk korang sume k :-)

* Back To Halaman Utama *

Blog Widget by LinkWithin

4 komen disini yer..:

kisahsensasi said...

ok gak la tool nie... boleh la guna untuk jadi guidance...

Uda said...

salam..
terima kasih yer coz entri ni link ke blog saya..

yg satu tu , belum try test lagik .. nanti boleh ler cuba..

LaNuNsepet said...

same2... :-) nanti try keh, tq sebab bg idea.. he3..

Anonymous said...

tq..agk m'bn2 gk la test loading ni..