02 March 2010

GAMBAR : Perasmian Proton Emas 3 Terbaru Futuristik Hybrid Dari Dekat ...

Salam...

Wah, Proton ada model kereta terbaru hari ni, perasmian pelancaran kereta konsep berlansung di pameran Kereta Antarabangsa Geneva ke-80. Proton Emas dirasmikan oleh penasihat proton Tun Dr Mahathir. Dilancarkan sempena jubli perak Proton tahun ini, siri EMAS dibangunkan sesuai dengan deskripsi kereta kompak dengan kenderaan utiliti sukan (SUV) dengan ruang tempat duduk penumpang.

Ia terdiri daripada Emas hatchback lima pintu empat tempat duduk untuk keselesaan pemanduan, Emas Country hatchback dengan tiga pintu lima tempat duduk serta Emas3 dengan tiga pintu 3+1 tempat duduk, untuk pemanduan di bandar.

Pengarah Urusan Proton, Datuk Syed Zainal Abidin Syed Mohd Tahir, berkata kelebihan jualan kereta-kereta terbabit ialah ruang dan keselesaan sambil mengekalkan dimensi kecilnya.

Nak tengok ? Lanun ada gambarnya dibawah :

Credits : PaulTan for the images [http://paultan.org/]
More Info About The Design? Nak tau lagi pasal design proton emas? [KLIK SINI]


DSC_0593


DSC_0594


DSC_0595


DSC_0596


DSC_0610


DSC_0611


DSC_0612


DSC_0637


DSC_0642


DSC_0646


DSC_0645


DSC_0644


DSC_0623

DSC_0614


DSC_0615


DSC_0616


DSC_0619


DSC_0617DSC_0618



Lanunsepet : Apa pendapat korang design kete nih??

Blog Widget by LinkWithin

7 komen disini yer..:

Anonymous said...

menarik, tp mcm xmungkin je diorg nak jual..

~0~ said...

menarik...tahniah wat proton

siluman said...

keter ni sekeras besi waja ker...?

LaNuNsepet said...

to anonymous :

kate pengurusnyer.. dierorg target global.. semoga berjaya.. nampak smart, hopefully kualitinyer pun smart.. n harga yg menarik sudah pasti..stakat ni tak tau lar baper dier nak jual..

to silumanhijau :

keras?ntahlar.. macam batu kot..ha3..

cik nana said...

bukan utk d jual ker?..
nmpk xklusif la... smart n spoty...

LaNuNsepet said...

jual la na.. tp luarnegara kot..bukan untuk untuk local sale...

he3..lanun teringin 1.. eh dua lah..

HiGHNeSS FiQ said...

Fuuhhh~ smart giler~
Terbaek..
xtaw nak kata apa dah~