30 April 2010

Berjaga Lewat Malam... Apa Rahsia Korang??

Salam...

Ramai para para sakura blogger yang berjaga lewat malam, ape ek rahsia korang boleh berjaga hingga lewat malam cenggini?? Amalkan produk ape? Ape, Siape, n Kenape leh stay up? Lanun nyer alasan stay up senang jer, mengadap internet jer dah cukup untuk Lanun duduk berjam jam depan notebook sampai nak kul 4 dah ni ha3 series. Korang ngadap lama-lama ni sebab ade kerja ker ek? atau takda kerja ker, ada kerja ke, pun memang korang dok jaga sampai malam buta?

Tips berjaga lewat malam :
1. Minum kopi kaw2.. Lanun suggest mai secawan...
2. Bukak lagu rancak n kuat kuat. (mungkin anda akan cedera diserang dgn objek keras)
3. Jangan mengadap laptop/blogging atas tilam. (cari nahas)
4. Kunyah kunyah dan kunyah lah ape2 yang boleh dikunyah.
5. Minum Longjack Org Kg, Redbull ha3.. (tapi ni tak baik sebenarnya)
6. Pasang lampu terang benderang (bagi hantu tak datang hasut korang)
7. Fikrkan kerja yang berlambak kalu tak siap anda yang "siap"!!
8. Elak makan kenyang sangat.
9. Ajak orang teman korang bersembang. (kat tingkap ade sorang)
10. Tampar pipi sendiri biler terfikir pasal bantal atau tilam. (kuat la sket...)

Dah la kot.. entah leh gune ke tak tips Lanun nih he3. Hmm..berjaga malam lewat lewat ni kompem buat peroot jadi lapar, nak tidur terus ker? tak mau ah tido dalam keadaan lapar nih, terseksa wei owh.... jadi kiter g sebat Roti Kaya + Milo Tarik dulu kat kedai mamak depan nie. Bismillah...

balik makan terus wat post nih... tq rotikaya.. Blurrppp...

Blog Widget by LinkWithin

11 komen disini yer..:

syafiqah; said...

9. Ajak orang teman korang bersembang. (kat tingkap ade sorang)

haha.takde rahsie
hadap laptop je cukup takpayah tdo

BaBy said...

tau xpe..xde rahsia pape pun..ngadap laptop je dah komfirm2 xtdo..huhu..tp no 7 tu btl gak..konon nk wat keje..tp xsiap2 gak..

ct-kama said...

hahaha..mmg dah tak boleh tidur malam
dah naik pedih mater dibutnyer...nk terkeluor pon tak lena ag..adooi....

DALILA MISMAN said...

makan tengah-tengah malam pun lanun still kurus...apakah rahsianya?

Ieda Al-Habsyi said...

perghhh..kene ikut tips ko nih, tapiii akak slalu tdo kan anak, lelame akak pon tdo skali, ekekeke!!

Che' Pit said...

hmm tdo lagi best dari berjaga malam haha

LaNuNsepet said...

to syafiqah : ngadap jer pun dah cukup, kalu gtu tak yah on pun boleh... he3

to baby : pk kejer jugak.. tp lanun selalu malas nak buat.

to ct kama : owh.. nak jd burg hantu ek.. he3

to dalila : tummy trim ki3..

to kak ida : he3, akak jaga anak mmg skali akak pun lelap, takper nnt hubby kejutkn. heheh

to che pit : he3..xleh tido awal..dah terbiasa berjaga.

sarah shafie said...

tgk tv kot..tk pun mengadap laptop..cnfirm susah nk ngtuk..hhee

sweeTSour said...

semua xberkesan kecuali no 1..last week sj try minum kopi 2 yg dh lama ada kat dlm kotak mkn kat dlm lab nih, minum ptg, esok mlm kot br bole tdo..gilak kuat kopi 2...

LaNuNsepet said...

uuu.. kopi par tu..
elok2 la.. jap g jd incredible hulk kang.. he3

Anonymous said...

msalah skg...klu mengadap latop pun ngntok gak...hm..susah lah cmni..