18 April 2010

If I am Ip Man master, I would …

Salam...

Post kali ni special sedikit dari yang sebelum ni, kali ni Lanun wat post special sempena dengan tayangan perdana Ip Man 2. Lanun dah tengok yang pertama jadi memang puas hati. Ip Man yang pertama layak dikatakan "the best kung fu movie ever" !!. Tak tengok lagi yang pertama? Rugi.. jadi pergi dapatkan di kedai VCD terdekat. Beli Yang ORI !!!.


Untuk contest ni Lanun kena penuhkan satu slogan : "If I am Ip Man master, I would …"
Dalam melayunyer "Jika aku adalah Ip Man Master, Aku akan..." hu3. Suka jawab soalan "Jika" ni sebab leh suka hati jawab ikut kehendak Lanun ha3. Harap usaha Lanun beroleh la ape2, saguhati pun jadi.

Jika Lanun adalah Ip Man Master Lanun akan... :

1. Lanun nak perangi jenayah dan keganasan dalam negara dan luar negara. Bantu polis tangkap penjenayah. Agak2 Polis bagi ke Lanun tolong? Kire Lanun jadi macam superhero dalm TV tu. Dalam Movie Ip Man 1, Ip lawan tentera jepun tapi kalau Lanun musuh Lanun adalah penindas sesiapa sahaja tak kira dimana. Maklumlah Ip Man terel kungfu mesti boleh boleh sesuatu lawan penjenayah. Tambah lah populariti Ip Man pasni dapat travel.








2. Kalau Polis tak bagi he3, Lanun Ip Man akan buat misi lain, membantu orang orang memerlukan di seluruh dunia. Ip Man ni stamina kuat pasti banyak boleh dia buat. Angkat barang, angkat orang, memasak, n bla3.. Sebagai contoh Lanun akan bantu mangsa gempa bumi, banjir, dan sebagainya. Pengaruh dan Kuasa ada? jadi tanggungjawabnya mesti besar.




3. Lanun jugak akan mengajar seni pertahan kan diri pada semua orang, tak kira tua muda. Buka sekolah Kung Fu Wing Chun yang hebat, ambil anak murid perturunkan ilmu kita dari dok bazir gitu jar. Tapi berkungfu, dengan niat bukan untuk keganasan, tapi untuk mempertahankan diri. Macam dalam movie Ip Man 1, Ip ni takdalah suka bertarung dengan orang, cuma ia satu minat dan hanya guna untuk seni dan lawan balik bila perlu. Dalam movie ke 2 Ip Man akan buka sekolah KungFu WingChun jadi korang kena tengok.






4. Lanun jugak akan jumpa pemimpin besar dunia. Tak kira pemimpin negara mana pun, Barrack Obama, PM Najib, Preiden China, PM Jepun, Nak sampaikan mesej keamanan!! he3.. Jiwa peace betul Lanun ni kan. Lanun bila dah jadi Ip Man confirmlah lah berpengaruh,pengikut ramai, kuasa adala sikit , pastinya pendapat kita ni di pandang lebih sikit. Sekurang kurangnya satu usaha untuksampaikan mesej keamanan pada pemimpin dunia terutamanya dalam bantu Palestin, Afrika, Somalia dan sebagainya.



5. Buat Movie, Lanun akan mengarah filem filem aksi kungfu berdasarkan pengalaman hidup Lanun sebagai konon konon nya pengamal kung fu. Takpun jadi pengarah bahagian lawan lawan atau stunt dalam filem filem arahan orang lain. Buat duit la pulak..


Sini Lanun kongsikan beberapa aksi Kungfu Lanun dan kawan-kawan.












Ok tu ajer.. Lanun kongsikan.. pada yang berminat mengetahui Movie Ip Man 2 ni leh check dey out kat SINI dan GSC-EON Bank Credit Card sekarang juga buat satu pertandingan Martial Arts Challenge and Share & Win contest for IP MAN 2 jangan lupa tengok. Kat situ ada contest yang menarik dan korang juga boleh tengok tawaran menarik kad kredit yang EON bank tawarkan. Ok that all..

sponsor 1 : http://www.gsc-eonbankcard.com/
sponsor 2 : http://www.nuffnang.com.my/
Eon Bank Martial Arts Contest Click Me.

Kenapa mesti Tengok Ip Man 2 :
  1. Aksi yang lawan yang pantas dan menarik
  2. Hero hero terkenal Donnie Yen n Sammo Hung
  3. Lebih banyak aksi dan kurang bercakap
  4. Boleh tengok kisah tok guru pada Bruce Lee.
  5. Usyar trailer bawah :







*Back To Halaman Utama *

Blog Widget by LinkWithin

13 komen disini yer..:

Ip man 2 said...

Gud job lanun ip man, kalu menang, bg satu tiket kat aku eh~

hani said...

macam best je ctanya..leh la g cari dvd..

DALILA MISMAN said...

good job..two thumbs up..gud luck k

CoKLaT uNGu said...

memang best.. ;-) best tahap lanunkajai.. hehehe..
apepun.. memang suke la post ni.. andaiii lanun wat.. kreatif.. :-)

.::tAk AdE pErAsaaN::. said...

hahaha menari ballet tu klako. gudlak yer. jgn bg tiket tu kat paiz.haha

LaNuNsepet said...

to faiz : ha3.. xnak tiket.. nak hp samsung. :-)

to hani : best.. beli yang ORI :-)

to dee : two thumbs? bagi lar empat..:-)

to coklat ungu : he3.. lanunkajai vs lanunsepet? sape menang? suke ek, tq3.. oh sukanya kena puji..tq coklat ungu. :-)

to chera : he3.. faiz masuk gak.. mesti menang kat dia, lagi power dier punyer pic. :-)

M a W a D D a H said...

wahh..sungguh berimaginasi...i likes...macam teruja jer nak tengok citer ni...anyway gud luck 4u...

p/s: kalau menang belanja kitorang minum..hehehe

Brilliant Marjan@اداويه said...

Salam..

It's very interesting movie.but i never watch it..Martial art tu..minat sgt2..

~Anyway, good luck for u.u are very creative =)

Khir said...

wah bagos2.
cmna nak pilih pemenang?
pilihanraya/juri?
k3k3k3

LaNuNsepet said...

to marjan : he3..tq.. cari la muvi tu wak.
to khir : juri kot...

suka_haha said...

hebat tul lanun... agak2 sape yang menang lari dalam guni ek? kekeke....

Uda said...

baguih ni.. kalau ada 10 orang Ip master man cam lanun ni.. aman donia..

good luck..

rizal jabai said...

haha..kelakar..idea kreatif yg superb la lanun...moge ko mng tiket!!

leh aku hepi sekaki...hee

mmg besh entry ko nih..caya lah..troskan bjuang okeh ,jd lanun ip man master..errkk