27 April 2010

Tentera Merah Yang Diperalatkan Menjadi Tentera Bodoh, & Besok Paper Terakhir... Lanun Cuma Ada Masa Kurang 24 Jam Je Ni.....

Salam...

Alhamdulillah.. selesai jamuan semalam.. seronok dapat sama sama dengan semua kawan kawan satu kelas sebelum pasni semua pergi bawak diri masing masing. Lanun pulak? tak bawa diri jauh pun, just kat sini jugak, Melaka tengah he3.

Esok pulak paper terakhir, subjek pneumatik industri. beban terakhir yang Lanun dok gendong. Masalahnya sekarang 1 ape Lanun tak study lagi. Masa pulak kurang dari 24jam ja yang Lanun ada. Leh ker nak cover semua topic ni? Soalan bocor takda... Tips tu ada la sikit... Adakah Toyol akan diperlukan besok? jangan... no cheating no cheating ek.. he3.

Lanun nak sentuh sket isu, tentera merah di thailand yang dok berdemo tu. Mereka ni semua penyokong thaksin PM thailand yang dulu, dia bukan baik sgt pun dah la rasuah, amal kronisme, and of course kaya and dia memang byk pengaruh. Pasukan bola sepak antarabangsa pun dia beli punya kaya. Sekarang ni thailand kucar kacir, ekonomi jadi tambah lumpuh, transpot awam jadi tak boleh nak gerak, darurat, orang tak boleh pergi kerja sebab tiap tipa hari tentera merah ni betempur dengan tentera kerajaan. orang yang mereka perjuangkan thaksin. tapi mana thaksin? thaksin seronok gelak2, happy2, enjoy kat negara lain, penyokong dia yang menderita sebab perjuangkan si thaksin tu. Apa dieorg dapat? dapat letih, cedera, mati pun ada. Rugi rugi dan rugi.. terlampau taksub ni lah jadinya. 

Ok thats all nak g study..tik tok..tik tok.. (perjuangkan orang yg menegak kebajikan dan keadilan!!)

penyokong thaksin serang tentera kerajaan n rampas senjata dieorg. 
tiap tiap hari dieorg dok bertempur, apa dapat??



*Back To Halaman Utama *
Blog Widget by LinkWithin

4 komen disini yer..:

sweeTSour said...

sempat je update...
gudluck yer tuk esok..lps nih hari2 lah berblog..

DALILA MISMAN said...

oiit...sempat je menyepet kat blog aku eh...esok paper last tu..buat elok-elok...good luck..hehe

LaNuNsepet said...

blog... is my life...
he3..

tq2... semoga semua lancar esok..
InsyaAllah..

miss nina said...

good luck in ur exam

kasihan kan, rakyat biasa macam diperkudakan. yang kurang selesa, orang2 biasa yang nak suasana tenteram ,aman & damai.
thaksin tu macam cuci kaki je.
duit banyak, pastu gler kuasa, bayangkanlah.