06 April 2010

Lagu Utem : UTeM TERBILANG Yang Best !!!

Salam...

Tak lama lagi Lanun akan tamat berguru di UTEM Universiti Teknikal Malaysia Melaka. Satu-satu nya universiti IPTA yang menerapkan konsep hands on dan teknikal  kepada para pelajar. Student kat sini lebih terdedah kepada aplikasi dan praktikal dari pelajar universiti IPTA lain di Malaysia dan salah sorangnyer adalah Lanun sendiri. Bertuah rasanya menjadi sebahagian warga U lebih lebih lagi warga FKEKK fakulti pertama UTEM.

Bila dah nak habis ni, rasa sedih pulak nak tinggalkan U lanun ni. Banyak memori sepanjang belajar kat sini, ngan lecturer and kawan-kawan walaupun mungkin tak lari jauh pun dari Melaka. Pasni, Lanun bukanlah lagi jadi pelajar U ni lagi, tapi dah jadi produk UTEM yang bakal mengaplikasikan semua ilmu yang dah dipelajari serta bawa nama UTEM ke alam kerjaya.

Back to the title post kat atas nun, Lanun akan sharekan lagu rasmi UTEM TERBILANG(utem anthem) yang memang best. Tajuk post macam freshie baru masuk lak kan... he3. Tiba tiba petang tadi rasa nak wat post khas pasal lagu ni. Lagu dibuat oleh M Nasir, dan liriknya oleh SETH UteM. Lagu ni memang best, tengok la kan sape disebalik lagu tu. Ok, jom layan lagu UTEM TERBILANG.


Untuk Lirik Dan Download Lagu ni sila ikuti penuh artikel ni.


LINK DOWNLOADhttp://www.mediafire.com/?j522mwm2mwt

Di Sini Segala Bermula
Cemerlang Mencipta Gemilang
Bertuah Bumiku Menyaksi
Bersama Kita Berjuang

Tersohor Persada Dunia
Senada Wawasan Negara
Melahir Insan Luhur Jiwa
Mampan Menambat Dunia

C/O

Perkongsian Pintar
Universiti Dan Industri
Kreatif Inovatif

Pembelajaran Teras
Aplikasi Dan Kompetensi
Tekad Mencapai Visi

Demi Semangat Negara
Kami Mencurah Bakti
Nasib Pertiwi Terus Dibela
Kepada Ibunda Kami Berjanji

Utem Ku Cemerlang
Utem Ku Gemilang
Utem Ku Terbilang
Utem Terus Berjuang

Utem Ku Cemerlang
Utem Ku Gemilang
Utem Ku Terbilang
Utem Terus Berjuang

LAGU : M.NASIR
LIRIK : SETH / UTeM
http://www.utem.edu.my


* Back To Halaman Utama *

Blog Widget by LinkWithin

4 komen disini yer..:

jan said...

owh.leh la suruh kwn sy nyanyikan unt sy nti...hehehehehe

mnrh said...

tumpang copy lagu and lirik UTeM.jgn marah eh en. lanun @senior UTeM.huhu :)

LaNuNsepet said...

xpe :-) kopi jer

syazwani ramli said...

wah bakal U saya nanti. tak sabarnye..mesti cantik.