25 September 2010

Video Perkahwinan Nur Nadia SM Nasimudin anak perempuan pengasas NAZA, Lanun tak kagum pun..

Salam...
Lanun tengok video ni mula mula di facebook, video ni berkisar tentang perkahwinan anak perempuan Allahyarham SM Nasimudin pengasas pada kilang kereta NAZA di Malaysia. Empayar NAZA siapa yang tidak kenal kan? NAZA mempunyai kerjasama bersama Ferrari juga untuk pengetahuan korang.

Dalam video rakaman ni, dengan tajuk Wedding of fairy tale, memang nampak gah sesetengah mata. Ramai gila yang kata kagum lah, hebat lah, teringin lah, tapi ada yang Lanun tak suka dalam video perkahwinan anak gadis pemilik NAZA tu. Apa dia?
  1. Campur campur? ada macam gaya barat, adat melayu, n ikut Islam pun ada.
  2. Kejap pakai tutup kepala kejap tak... pakai tudung tapi ada lelaki tak berbaju dan bercawat di belakang. (0:41)
  3. Lelaki hensem tough pengusung Nur nadia tu buka aurat? hanya cawat dan tak berbaju? x setuju!!. (0:40)
  4. Macam gaya greek stail barat. (0:40)
Lanunsepet : Maaf kalu korang tak suka dengan pendapat Lanun... bab gempak n meriah takpa sebab dia mampu. Tapi yang follow stail yang salah tu jar Lanun tak setuju. 



Versi video facebook dan di Youtube perkahwinan ini telah di delete kenapa ya?? 
Nak tahu bagaiman Lanun ambik video ni dari facebook letak di blog ? KLIK SINI
Blog Widget by LinkWithin

12 komen disini yer..:

Ieda Al-Habsyi said...

pada akak, mengarut je semua ni... bukan cemburu, tapi ada pulak campuran barat, lelaki tak pakai baju geli akak...hohohoh! akak lebih suka ke perkahwinan org susah, membuatkan kita insaf...serba sedrhana..

Afiq said...

setuju sangat dengan komen kak ieda atas ni..buat ape nak tiru gaya orang barat sana yang terang2 bercanggah dengan islam? baik menikah cara islam, senang, mudah, x membazir, x menimbulkan syak wasangka macam sekarang ni kan.. huhu ape2 pun, ada hati, ada akal fikiran, gunakan dgn sebaik2nya :)

Anonymous said...

hanya mampu beristighfar je tgk...

jadikanlah perkahwinan tu satu majlis yg diberkati, yg selari dgn landasan Islam & adat org melayu...

mungkin lagi berkat if baca doa selamat after akad nikah rather than tepuk tgn...

MistaZam said...

hmmm..

dari pandangan agama dan adat kita. memang saya kurang agree dengan cara penyampaian video ini. Video mencapurkan bermacam-macam unsur adat perkahwinan. saya amat kurang gemar cara mengikut agama kristian seperti baling bunga. ^_^'

tapi dari pandangan kesenian dan kekretifan video ni agak mengagumkan bagi saya sebab bukan senang nak manage video klip begini. perlu ikut storyboard + idea + lagu sesuai(lagu sure nadia yg request) and etc..

lastly, setiap org de cara dia yg tersendri, yg baik kte amik jd teladan, yg keruh tu kte jd kn pengajaran ^_^

Rama2Ungu said...

sokong lanun..tak kagum dan tak setuju langsung dengan konsep video tu...ape dah takda ke tema kemelayuan yg molek lagi kat mesia ni..

Anonymous said...

Wang yg banyak boleh membeli apa saja kita kehendaki.Hanya iman yg tak boleh di beli.....

Anonymous said...

jealous ker..org2 yg x suka cara perkahwinan ni mesti semua taste 'kampung sgt"...hahaha...kalo ler korang ada duit sebanyak dorang tu ntah2 lg dasyat drpd tu korang buat...mmmm...biasa ler org melayu..semedangnyer x puas hati ngan org lain....tengok,dengar suda...x yah kutuk2 k....peace!!

Anonymous said...

kita bukan jealous.. cuma nasihat menasihati.. itu lah typical malay.. org bagi nasihat.. diorang ingat jealous.. ingat walaupun kita kubur masing masing tapi dalam kubur tuhan tanya tanggungjawab kita sebagai seorang islam keatas saudara islam yang lain.. walaupun niat berkahwin tu baik tapi ingat,, niat tidak sesekali menghalalkan cara.. wallahualam..

Anonymous said...

bukan jeles..
inilah bila dah jadi melayu moden katakan..
Bila berlandaskan kemodenan lalu agama dipinggirkan..
dah terang" pelik!majlis perkahwinan orang melayu yg dtg tu pun orang melayu n bertudung jugak tiba" selit lelaki pakai cawat!...
tak ker pelik??..
duit banyak sgt taktau nak abis kat mane..
dari abis kat wedding mcm ni baik sedekah amal jariah sikit...
wallahualam..

Anonymous said...

haishh
mrapu jerk
kawen cm nk rak
sok2 bcerai senyap
tp haish
x elok la mbzir neh
mrapu2!
kalo kaya cene pon
tayah la cmneh
huhuhuhu
kalah omputeh pnye wedding

lalallala..

Anonymous said...

bukan nak defend the couples tp kalau korg cakap cara diorang mix barat, tu mmg betol la salah dari segi islam...ade laki2 half naked lg...tp kalau perkahwinan melayu,yg ade sanding2 tu pun bukannya betol jgk dr segi islam...
just a tought~

Anonymous said...

well.... memang betul diorang mixed cultures dalam wedding ni, tapi bersanding, renjis renjis inai semua tu bukan betol sangat....

lagi pun dorang guna duit dorang sendiri, tak pun menyusahkan sapa2.. kalau diorang boleh mampu wedding macam ni, itu maknanya tak membazir, sebab dah mampu...

mungkin diorang belanja seratus ribu for the wedding, tetapi mungkin diorang sedekah dua ratus ribu.. kita semua tak tahu..

dah ni diorang punya standard and kemampuan. tak yah lah nak comment2, pikir kan je lah dorang punya happiness...