15 August 2010

Lanun Sayangkan Nuffnang... Tapi....

Salam..
Lanun rasa macam fedap la pulak dok tunggu buffered ads dari nuffnang ni. Lanun sudah pun bertanya pada pihak Nuffnang dan pihak Nuffnang iaitu Mr.Robb Chew Blogger Relations Executive pun dah reply dengan jawapan mereka. 2 soalan Lanun tanya berkaitan dengan buffered earning yang banyak sekarang blogger blogger lain dapat tapi tidak pada Blog Lanun dan bertanyakan adakah ada masalah dengan Blog Lanunsepet ni. (nanti Lanun share jawapannya, tapi jawapan nya lebih kurang sama jar)

Lanun baru pada tadi baca di Blog Cikgu Dahlia yang jugak kecewa dengan Nuffnang, CIkgu dahlia jugak hadapi masalah yang sama bila tidak mendapat sebarang buffered ads seperti blogger blogger lain. Lanun ngan dia lama dah tak dapat buff ni. Cikgu Dahlia pun macam merajuk dah tu he3 "berhak ke bertanya jika dulu kau yang menghancurkan? sorry for being rude.." tengok lar ayat cikgu dahlia tu he3 jangan marah cikgu..

2 cek sekali Lanun cash kan.. tapi tak syok sebab no buff dah.. waaa...

Lanun pun baru jer pergi ke bank untuk depositkan dua cek kedua terakhir dari cash out account nuffnang,  hasil dari berblogging dan beriklan dengan Nuffnang. Seriesly Buffered memang jadi penyumbang utama pendapatan Lanun dalam blogging. tapi sekarang? dah tak ada? Ni nak merajuk bawak diri ni..

To Nuffnang sudi sudi lah bagi Buffered Ads kat Lanun... Lama dah tak merasa ni..  So dah tak da tapi tapi dah, Lanun akan setia n loyal to Nuffnang..

p/s : sayangkan nuffnang...
p/s : sory cikgu dahlia pinjam tajuk post yang sama he3..sengaje. (cikgu dahlia seorang blogger hebat)
Blog Widget by LinkWithin

10 komen disini yer..:

apik pehe said...

ciannyer..ni pon duk tunggu BE gak..baru x smpai seminggu buh nuffnang..xtau la dapat ke x

LaNuNsepet said...

he3.. ko mst dapat yer..
teruskan bro..

FarHa said...

sy pon dah lama tak dpt..tgk org baru berblogging dapat byk je..huhu

pa tu yg jarang BW dapat plak be..sy yg kalau de masa BW naikkan trffic tak dpt pon BE huwaa sedey laa jugakk

DaHLia said...

hikhik...lanun, ayat p/s tu tade kene mengena dengan Nuffnang tu... :)
agagaga..anyway, xperlah, kita bagi orang lain rasa BE gak..
Nanti adalah tu..
Ke nak kena puji Nuffnang lebeh2 ek? hahahaha

sop said...

sop pun sama.. hampir setengah tahun tak dapat BE.. sampai dah jd saintis buat ujikaji untuk kejar BE..

Last2 skrg dah tak kesah.. BE ke tidak..teruskan berblog..
anggap BE adalah bonus..
jika terlalu kejar BE tak dapat kita yg kecewa..kan?

buat tugas utama blog - menulis blog..:)

nota kaki: jeles gak kwn2 dpt BE byk2..huhuhu

M a W a D D a H said...

sabar ye lanun...nati ade la tue balik...

nuriz said...

patut kita tanya nuffnang tu kenapa trafik sikit baru nak bagi buff, sedangkan trafik banyak le patut bagi buff sebab mungkin ramai dtg klik iklan. terbalik pulak konsep nuffnang ni.

marina anakcikbob said...

sabar la lanun..
kite join nuff pon free,jd jgn la marah2..
skg bukan rezeki kite,tp rezeki org lain..
lain kali,rezeki kite pulak..

LaNuNsepet said...

to farha : tu ler.. org yg baru blogging pun sng2 jer dpt kan.

to dahlia : yeke cikgu.. he3.. salah amik ayat cikgu.. maap..

to sop : yeke bro...lamanya tersiksa lanun dgr.. tp betul jg tu, teruskan berblog..niat tu.

to nuriz : patutnya gtu kan, tp sebenarnya trafik bukan penentu skrg.

to marina : yer kak..ngah sabau la ni he3.

MX said...

hari tu MX pun ada hantar ticket kat Nuffnang...sebab tak pernah dapat BE...
alhamdulillah...lepas Nuff jawab...
dah dapat BE...
diorang jugak kata yang BE ni bermusim...
dan bukan selalu...
harap lanun kongsi la ape jawapan dari Nuff nanti ye...