28 August 2010

Terkini : Nuffnang Kotakan Janji Pada Blog Lanunsepet, Buffered LB Ads Muncul...


Salam...
Alhamdulillah rezeki Lanun pula kali ni. Nuffnang yang sebelum ni di terjah pelbagai soalan dari Lanun akhirnya membenarkan janji dieorang terhadap Lanun ( Blogger Lanunsepet ). Korang ingat lagi tak entri post sebelum ni yang berkait dengan hubungan Lanun dan blogger blogger lain Nuffnang yang dilanda gelora badai he3 ?
  1. Lanun Sayangkan Nuffnang... Tapi.... 
  2. Terjawab : Kenapa Blog Yang Trafik Rendah Boleh Dapat Buffered Ads ...
  3. Trafik Tinggi Tapi Takda Buffered Ads??
Akhirnya hari ini selepas ketika bersahur, semua nya secara rasmi terjawab. Malam tadi Lanun dah perasan dah masa blogwalking ada Ads Celcom Glee di bahagian bawah header dok "menyala" je. Bila refresh pun tetap ada, try pergi blog orang lain untuk confirm kan kot kot orang lain pun ada iklan tu ngah jalan, tengok tengok tak ada. Lanun sorang jar running ads tu. 

So, sah lah itu simptom simptom atau tanda tanda buffered sudah mengena. Selepas bersahur tadi Lanun online dan bukak Nuffnang Account dan terusss masuk bahagian earnings, jeng jeng hasilanya seperti dibawah. 

buffered ads yang lama dinantikan..ni kira duit raya lar he3

Yaa itulah dia he3.. teruja lak rasanya bila dah lama ketandusan buffered ni bila dapat merasa balik rasa seronok sangat. Pada yang belum teruskanlah bersabar dan teruskan berblogging. Lanun teringat satu nasihat dari Nuffnang iaitu jangan jadikan blogging semata mata untuk mendapat duit. Kalau atas sebab tu kita akan mudah putus asa dan takda idea.

p/s : TQ Nuffnang, nasib baik Lanun tak curang he3..

Blog Widget by LinkWithin

8 komen disini yer..:

MX said...

congrats2...
akhirnya Nuffnang jawab juga ye...
=)

saya_arief said...

waduh2...
nuffnang kan sayang kite semua..
hahaha..

ProfHariz said...

Tahniah2 :)
Saya je belom ade :(
uwaaa..

babyblogger said...

Nuffnang bagi nasihat kat kamu ke? blog aku dulu ada satu yg trafik 500+ sehari tp x de buffered earning..pastu aku apply pakai innity dan approved..jd sekarang aku guna innity utk blog tu. tp x best innity sbb x de statistik cam nuffnang

LaNuNsepet said...

to babyblogger baby :

yer nuffnang yg bagitahu hakikat sebenar buff BE ni. Leh rujuk artikel lanun bertajuk

Terjawab : Kenapa Blog Yang Trafik Rendah Boleh Dapat Buffered Ads ... "

Kie-yu said...

tahniah :D
keep it up~

Amir Izzat said...

salam...wah! tahniah2..mesti earn masyuk...kih3

DaHLia said...

akhirnya BE kembali..hehehe..
patutlaa rajin nampak update ni :D
keep it up!!