11 May 2010

Apa Pendapat Korang Pada Abang Korang? Lanun : Kekanda... Aku Berusaha Contohi Mu Kekanda....


Tekan Butang PLAY untuk dengar lagu ni.. nak download lagu ni?? KLIK SINI

Salam...
Baru baru ni Lanun surfing kat blog member Lanun : Cik Ifti "bawahlangitatasbumi" masuk jer blog tu berkemundang la lagu nasyid yang Lanun tak pernah dengar lagi sebelum ni Amar - Rindu Bersama. Lama Lanun hayati lagu tu, ia menceritakan seorang adik yang terkenang n rindukan kan kekandanya, si adik ni nak mengikuti kejayaan dan mencontohi apa yang abangnya dah capai. Korang ada rasa macam tu?

Cuba korang renung maksud dia dan kenangkan Abang kite yang dah banyak bantu and bersusah untuk kite and family. Tu lah mesej yang Amar Feat Adik Hazran nak sampaikan. Lagu ni cukup Lanun suka, banyak kali dah ulang ni he3. Dok dengar lagu tu terkenang lak kat kekanda kekanda Lanun, Lanun ada dua orang abang  Zamri Iberahim (yang sulong) dan Zaidi Iberahim (anak ketiga). Korang lak macam mana?

Lanun memang respek sangat ngan dieorg. Alhamdulillah mereka berjaya sekarang dah ada family dan baik hati tolong adik beradik. Ingat dulu masa kecik kecik  main sama sama, selalu gaduh gaduh, lawan lawan. Dulu ingat lagi sama sama abang kena rotan ngan mak sebab bakar semak dengan petrol ha3, pergi sungai tembak ikan, barbeque, memancing, pergi dusun amik buah.. sekarang masing masing sibuk dengan family hu3, tapi tetap rapat Alhamdulillah. Mesti korang lagi banyak kenangan kan ngan abang abang korang?

Syukur sangat dapat membesar sama sama dan dididik dengan baik olek mak n ayah. Lanun nak contohi dieorg berdua, berjaya tetapi masih utuh mengamalkan gaya hidup muslim dan membesarkan keluarga mengikut acuan syariat. Lanun harap dapat contohi kekanda berdua.. 

" Semoga kekanda kekanda ku berjaya di dunia dan akhirat serta kecapi bahagia di bawah redhaNya disamping anak dan isteri yang tercinta... "
Blog Widget by LinkWithin

10 komen disini yer..:

BaBy said...

cute xde abg..so no komen..heheh.. :)

Azrul Hisham said...

saya takde abang..huhu

LaNuNsepet said...

xde ek.. abang lain leh kot..abg angkat leh gak. he3

sarah shafie said...

aku ade sorg je abg betul..abg ipar ade 2..tp diorng best..

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

la ni dak gebu memang dok dengan family abang....
alhamdulilah dia bnyk jaga dak gebu yg nakal nih

hehhehehe

DALILA MISMAN said...

kekanda-kekanda mu semua dah kahwin ke...aduh..melepas..ngeh ngeh

en lanun bila nak berkeluarga...hehe..

LaNuNsepet said...

lanun tak tahu lagi bila..ade rezki InsyaAllah.. duit baru nak kumpul ni he3..
kalu boleh nak minggu depan.. heheh.

TUKANG KATA said...

saya pun sayang abang saya..

motivator dan pembakar semangat!

:)

chekZu said...

saya ada 3 abg..zamri..zaidi..zulkefli..ahahaha...yg zulkefli tu plg byk jaga saya..huhu tq to all my brothers! May Allah granted u the best in everything!

LaNuNsepet said...

he3... same2...
blanjer lar.. xkan timu kasih ajo... he3