23 May 2010

Tutorial : Log in 2,3 atau lebih Yahoo Messenger dalam satu masa... Double YM Log In...


Salam...
Lanun nak kongsi satu tutorial macammana nak log in 2,3 atau lebih Yahoo Messengger YM dalam satu masa. Mungkin trick ni useful bagi korang yang banyak identiti? macam Lanun he3. Identiti untuk tu identiti untuk ni dan dot dot.

Multiple YM ni jugak boleh mudahkan kita untuk manage antara peribadi dengan perkara lain. Contoh mudah; satu untuk kawan kawan dan YM 1 lagi untuk rakan rakan blog yang nak tanya soalan mungkin. Takpun satu lagi untuk hal hal pejabat. Useful jugak ada multiple YM ni, kawan kawan datang nak guna YM pun takyah signout kita punya just open 1 lagi then sign in. Amacam?

Oklah korang leh follow tutorial ni kat bawah, tutorial ni mungkin ramai dah tahu sebab dah lama dah. Lanun pun buat post ni pun berdasarkan post tutorial member Lanun si Milofloat. credits untuk beliau. So get ready k..


Start > Run

Taip "regedit" tekan OK







Blog Widget by LinkWithin

19 komen disini yer..:

d_eLL said...

aduhai..
nak layan satu ym pun tk cukup tangan..
apetahlagi kalau nak sign in ym banyak2..
mampuih..

:)

LaNuNsepet said...

ha3.. kena tambah kakitangan la gtu..

Lala Lulu said...

oooo...baru tau !

fioxphrofile said...

maju la tutorial ko dari aku.. haha ..
good job! :)

paiz said...

thanx lanun~ gud info...

LaNuNsepet said...

to lalalulu : he3.. same2 kiter tau..
to fiox : he3..majulah blog untuk negara tq bro

LaNuNsepet said...

to paiz : same2.. terharu aku sebelah menyebelah pun kiter berkomen.. tq bro.

Hazwan Hakim said...

terbaik r tutorial ko ni

Nur said...

cittt.. kepala otak kau ni superb.. lepas ni boleh tak bg tau mcm mana nak buat skype plak.. sama ke??

Azrul Hisham said...

thanks for the info...selama ni nak bukak satu lagi ym terpaksa guna meebo.com...hehe

LaNuNsepet said...

same2.. :-) to everybody..

to nur : he3, xpandai pun idea asal org len, dah byk tutorial mcm ni sebelum ni. sykpe ek.. hmm.. nnt aku carikan k :-) insyaAllah.

pauhputik said...

ada style la bro

thanks 4 da nice info

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN said...

peerrhh terbaek kawan,,,

hakhak,,wa suka ini entry,,,izinkan gua share kat FB gua??

LaNuNsepet said...

xdahal..
amik jer bro.

Azrul Hisham said...

aku dah test...memang menjadi...terbaik ahh bro :)

thumbs up...toce2...muehehe (^_^)

LaNuNsepet said...

to azrul hisham : he3 same2..

LaNuNsepet said...

tq jugak pada founder asal tutorial ni yg Lanun pun tak kenal hehehe.

Milofloat said...

mana lanun dpt tutorial nii?? bgus btull..hehehe

LaNuNsepet said...

dari ko ler..
tgk bawah tu ade name ko. he3