22 May 2010

Pacman Di www.google.com.my Ganti Logo Google... Nyet... Nyet...

Salam...
Korang ingat lagi Pacman? Games Pacman yang duk ngap ngap hantu hantu pink, kuning, hijau tu. Games tu memang banyak nostalgia. PC dulu dulu games macam tu lar yang ada pun, pacman, pinball, kad kad daun terup  dan lain lain yang sewaktu dengannya.

Ape yang menarik Lanun jumper hari ni kat www.google.com.my ada game Pacman ganti logo Google yang sebelum ni. Bukan jar untuk paparan tapi siap leh main. Button " Im feeling lucky" lak diganti dengan button "Insert Coin". Button "Insert Coin" guna untuk Newgame. Korang leh kawal guna arrow up down left and right k. Have fun...

Tak silap Lanun ia sempena Ulangtahun ke 30 game Pacman dicipta pada 22hb mei 1980 lalu. Untuk tahu lebih lanjut sejarah Pacman leh rujuk Wikipedia Pacman. Dari apa yang Lanun baca mungkin logo game Pacman akan kekal dalam 2 hari gitu. So test ar skill korang tu he3.

Kalau takda, korang leh main kat sini jugak "free" : http://www.freepacman.org/


Pacman and google, memang kreatif ar google nih.
KJBJMJU4WWGT
Blog Widget by LinkWithin

9 komen disini yer..:

fioxphrofile said...

haha nice sharing :)
aku baru sedar setelah ko post entry ni.. hehe..
TQ lah!


fioxphrofile latest entry : ada apa dengan hp?

LaNuNsepet said...

he3.. same2.. ;-)

~Blabberina~ said...

td pun terkejut gak..hehe

LaNuNsepet said...

he3.. google simple but nice. :-)

uNcLeJoE said...

ehehehe

pacman ohh pacman ....no comment..

sarah shafie said...

lme x main game n..tp aku tk reti lah..asyik klah je..huhu

sweeTSour said...

ahha aku suka maen game ni..siap jerit2 lg...

Irwan Amit said...

aku dapat 10k semalam.. hehe ;)

LaNuNsepet said...

aku takleh ar main benda ni geram, geram sebab asyik kantoi..

aku jadi gian..