15 May 2010

Cek Nuffnang Pertama Aku...

Salam...
Penantian selama dekat sebulan lebih Lanun akhirnya tamat. Cek Nuffnang pertama sepanjang penglibatan Lanun dalam aktiviti blogging ni akhirnya membuahkan hasil. Actually buh Nuffnang Ads ni sekadar sampingan jer, kalau dapat pay dapatlah kalau tak dapat takper. Tapi selalunya mesti dapat pay punya cuma sama ada cepat atau lambat earning kita naik.

Sekarang ni pulak blog lanunsepet dah mula dapat banyak buffered earning, rahsia nya? Rahsia adalah unik visitor mesti melebihi 150++ gtu n maintain dalam tempoh 15hari to 30hari macam tu. Bila Lanun punya trafik maintain jer macam tu terus dapat banyak buffered earning. Sekali dah lekat buffered earning mudahlah nak dapat lagi. Jadi kesimpulanya untuk dapat buffered earning :
  1. Tingkat trafik & unik visitor.
  2. Status Gliterati kena ada : Jangan buh iklan lain (contoh : adverlets) kat blog kita.
  3. Update blog selalu.
  4. Kalu korang ada banyak blog, jangan register sume kat nuffnang, buh yang paling trafik tinggi.
  5. Delete blog yang dah "mati" dari list blog dalam akaun  nuffnang korang.
  6. Log In pas tu g "Edit Survey" update survey korang, dalam tu gunakan lah bahasa inggeris sedikit dalam satu perenggan, puji blog korang n goreng goreng lah.
  7. Tapi paling penting maintain trafik unik visitor kasi up k 150++ gtu..100++ pun leh kot.
my first nuffnang cheque

tq nuffnang...
Blog Widget by LinkWithin

13 komen disini yer..:

Alynn Notnot said...

aku ni bila la nak dapat. haihh =.="

DALILA MISMAN said...

nak minta lanun belanja nih...

M a W a D D a H said...

apa lagi, open table ar...untuk kami2...bt2 lupe plak..hahahaha...ni aku klik lagi nuff kat ko kasi duit lebey..hahahaha

sweeTSour said...

ahha syoknya dia...teruskan usaha yer lanun..nnt dh byk2 kali dpt boley la belanja Keyyah..hehe

LaNuNsepet said...

he3.. korang dapat lg banyak nanti..
Lanun dapat ciput jar..

blanja ek.. jom3.. nak blanje per?ckp2.? :-p

niesz said...

huhu..bile la turn niesz lak ek..sabar mnanti nie..ehe..

LaNuNsepet said...

niesz : sabar2.. pasni dapat gtau lanun k..he3 nak suh belanja..

alynn notnot : bukan alyn lagi hebat ker..he3 kan3? rasanya trafik alyn lagi tgi dari lanun.

sweeTSour said...

uik bestnya..jom2.. lanun nk blanja kat mana??? boley x nk demand..haha

LaNuNsepet said...

ha3... balnjer air suam kat kafe fkekk... ki3...

Ahmad Tajuddin Abdullah said...

kalu dah di ban dari jd ahli gliteri nak wat camne ek??

LaNuNsepet said...

to ahmadtajuddin :

kalu dah kene band..
sebab aper? kalu sebab buh iklan lain.. just buangkan iklan syrkat lain tu..

pastu dalam masa 3hari..
gliterati akan dtg balik..

tp tak silap aku, buffered ni ade org ckp, xgliterati pun leh dpt.. tu yg konpius.

DaHLia said...

belanja sket lanun..hehe

pej4444 said...
This comment has been removed by the author.