22 May 2010

Trip Lubuk Petai...Air Terjun,Camping Site & Ade Line...

Salam...
Lubuk Petai? pernah dengar tak? kalau anda suka membedal petai anda harus tahu tempat ni he3. Lubuk Petai ni terletak kat daerah Rembau Negeri Sembilan berdekatan dengan kilang air mineral E'den. Untuk sampai ke lubuk ni korang kena jungle tracking dalam 20-30 minit, takda la parking terus sampai bro.

Pasal parking takyah risau, korang boleh parking motor kat kawasan rumah penduduk kampung situ, n then bayarlah sket sebab tumpang tempat rumah orang kan. Kami bayar rm1 satu kenderaan, Ok la kan? selamat pun selamat ada orang jaga. Sebab jap g nak masuk dalam jauh dalam hutan nun. Pas parking kami 24 orang gerak terus ke pintu masuk hutan, baca doa and then start jungle tracking. Minta Allah lindungi kita betul tak? maklumlah tempat "orang".


redah dan redah lagi...

Tengok gambar atas tu, tengok syok jungle tracking. Syok ke lenguh? he3. Laluan untuk ke tempat tu kire ok la, ade denai dan takdalah sesat InsyaAllah, line telefon pun ada walaupun tempat tu agak terpencil. Actually, kalau sapa yang tahu Gunung Datok mesti tahu lubuk petai ni sebab memang berdekatan member Lanun cakap, Korang pernah dengar Gunung Datok? Lanun dengar jar, pergi tak pernah pun he3. Pas kiteorang sampai.....

Pas kiteorang sampai, ada yang pasang khemah, set up api, tukar baju sebab kejap lagi kami nak terjun ramai ramai dari atas batu terus masuk dalam lubuk tu ha3. Untuk makanan, menu kami masa hari tu, sardin ngan roti, nasi lemak kukus, BBQ ayam, daging burger and sosej. Tak lupa jugak air kami ada Radix heheh mai secawan~~ dan teh o ais limau istimewa air sungai gitu. Mewah weh, memang kenyang perut suka hati hari tu. Tempat tepi sungai tu memang lapang, cuma takda orang jaga jar, so kalu dah guna pandai pandai lah kemas k, kalau tak balik jap g siap.


teh o ais limau... layannn...

BBQ pun ada der...

5 meter dari atas batu.. ada sebelah kanan lagi tinggi ada bran??

mandi and mandi...



separuh.....

mmg best kali ni der... he3

Alhamdulillah semuanya lancar, n semua pergi n balik dengan selamat. Pergi 24 balik pun 24 jugak he3. Trip kali memang best, walaupun jauh ke dalam hutan tempat tu, kepuasan yang dapat memang berbaloi. sesekali lari dari asap, jalan raya, hiruk pikuk bandar, dan jugak buku buku yang tak pernah Lanun study lagi he3 memang sangat melegakan. 

Korang pun mesti tension and bosan dok tengok batu simen jar, jom pergi kiter layan batu sungai lak n pemandangan hijau jer, baru mata and akal kiter terang. Pas balik kami singgah solat zohor and teruskan perjalanan pulang ke ayer keroh. Nak tahu citer lebih lanjut rujuk link member Lanun di bawah :
Blog Widget by LinkWithin

10 komen disini yer..:

Hazwan Hakim said...

pergh..mmg besh oo trip yg ko wat ni..rasa nk pegi jer..hehe

LaNuNsepet said...

pegi jgn tak pegi wan.. he3

M a W a D D a H said...

oooo..lanun g mandi air terjun tak ajak..bestnya..siap barbeque lagi ha...lama tak mandi air terjun...hehe

RaMa2UnGU said...

waaa.best tu..lama dah tak bt aktiviti hiking n treking ni...

paiz said...

bestnyer lanun~ next time kiter gi lagi~ tp kiter mendaki skali.. lagi best..tgk matehari terbit..

amy alisya said...

tempt ni kt kg saya...lain kali dtg lagi...

LaNuNsepet said...

yer ker...
oh..
InsyaAllah..

lanun nak terjun byk kali pun tak brani he3

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN said...

adooii kawan,,,syok nyer...gua nak pergi skali ar,,,gua name je dok n9,,tp round x habez lg,,hehehe

LaNuNsepet said...

he3,, lagi cantek lok.
ko dah dekat dah tu ngan rembau..
sok jugak sebelum subuh ko pg k heheh

Anonymous said...

Mesti nak bawak pompuan?? dlm ramai2 jantan terselit sorang pompuan...yg pompuan pun satu..tak reti jaga maruah diri ke pi ikut jantan mandi2 dlm hutan? Jgn malukan identiti imej pompuan bertudung tu..spoil betul laaa....