09 May 2010

Semakan Keputusan Kemasukan Sijil Kolej Komuniti Sesi Julai 2010

Maaf Lanun dah jarang update mengenai tarikh2 berkaitan nih : SILA KE FACEBOOK KOLEJ KOMUNITI UNTUK MENDAPAT MAKLUMAT TENTANG APE SAJE HAL : JPK ONLINE KLIK !!

Berita terkini : JPK ONLINE KLIK !!
Untuk Bahagian Pengambilan : http://www.bpkk.edu.my/pengambilan/
Salam..
Lanun nak inform yang semua yang apply Kolej Komuniti dah boleh buat semakan melalui laman web berikut : 

Semakan Kolej Komuniti : http://www.bpkk.edu.my/pengambilan/

Pertanyaan : talipon 0389394114 atau talian bebas tol 1 800 88 7755

**Perlu di ingat kat sini, surat tawaran korang disertakan dengan Borang Jawapan (BJT-KK). Borang jawapan tu  mesti dihantar dan sampai dalam masa 14 HARI DARI TARIKH surat tawaran. Pihak Kolej Komuniti menerima BORANG JAWAPAN TAWARAN (BJT-KK) anda selepas tamat tempoh yang ditetapkan, tawaran korang HANYA akan diproses sekiranya terdapat kekosongan. [SURAT JAWAPAN INI ADA PADA PAGE KE 2 SELEPAS ANDA KLIK CETAK SURAT TAWARAN]


**Asrama tidak disediakan tapi pihak Kolej akan bantu cari tempat penginapan berdekatan.
Blog Widget by LinkWithin

14 komen disini yer..:

LaNuNsepet said...

kolej komuniti tak sediakan asrama yer..

Anonymous said...

assalamualaikum... tumpang tnya... kat mana borang bjj kt tue... tak jumpa pun.. tq

karawale said...

slm..
tumpang tnya,
kt mna nk wat rayuan kolej komuniti?

LaNuNsepet said...

nak buat rayuan... hmm..
kalu tak ada button rayuan online lanun cdgkan:

1. talipon 0389394114 atau
talian bebas tol 1 800 88 7755

2. buat surat rasmi rayuan htr ke bahagian pengambilan kolej komuniti n kepilkan dokumen berkaitan.

LaNuNsepet said...

pada anynonomus..
borang yg lanun maksudkan.. ada bila kita klik cetak surat tawaran, ia ada pada page kedua.
page pertama surat tawaran, page kedua surat jawapan.

Anonymous said...

ade sediakan asrma x??
sye stay kluang,dpat kt segamat..

LaNuNsepet said...

kolej komuniti tak sediakan asrama yer..
tp dalam kenyataan dari pejabat kolej komuniti, dier kate dier akan bantu cari umah sewa. tp mmg kompem asrama tidak ada.

Anonymous said...

cam na nk check rayuan dpt or tak ni????

Anonymous said...

kenapa tak b0leh nak buka web untuk buat semakan? asyik err0r aje..

LaNuNsepet said...

rayuan

pasal rayuan kena lah follow up pada kolej komuniti.. lanun cdgkan anda kol, utk tahu lebih lanjut mnegenai status rayuan.

selalunya rayuan akan diambil jika, budak yg 1st intake tak datang masa pendaftaran. masa tu dier akan wat 2nd intake, budak rayuan akan dpt.

lanun nasihatkan follow pada kolej komuniti.

semakan error?

lanun rasa web tu server down, cuba lain kali.
try kol kalu masih jadi jugak.

Anonymous said...

risau gak dah kate 14 hari dari surat tawaran kuar,server lak problem.tapi betul ke memang takder asrama,sebab tawaran dapat kat kolej komuniti langkawi

LaNuNsepet said...

adik Lanun apply kolej komuniti gak.. jadi semalam Lanun kol kolej komuniti tanya pasal hostel tu..

kolej komuniti adik lanun tu dapt jauh..dari rumah jauh sesangat, tau la kan.. perak kan luas.

lanun pun tanya.. tak da aasrama? dia kata takda. tapi kami akan bantu cari umah sewa. sewa bergantung la pd penyewa tu. hu3..

lanun pun sedih.. tak tau guane ni.. adik lanun takdapat tawaran lain pun. tawaran kolej komuniti jer.

Anonymous said...

asal xley nk semak...kata dah bukak 9 may..menyusah kan btoi la....

Anonymous said...

cam ner nak semak nihhh...tlonggg